Audi A4: Motor slaat stationair soms af. Motor start niet direct.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 multitronic

Beste forumleden,

Bij deze leg ik u het volgende probleem voor.

Vanaf maart van dit jaar wordt ik met twee problemen geconfronteerd.
1. Als de motor op bedrijfstemperatuur is (90 graden) is het me inmiddels 3 keer overkomen dat tijdens het wachten voor een verkeerslicht, de motor afslaat en niet meer niet wil aanslaan. Na ca. 30 tot 45 minuten wachten ( de bedrijfstemperatuur is dan gezakt naar 80 graden) en opnieuw starten slaat de motor direct aan.
2. Als de motor op bedrijfstemperatuur is, en de motor wordt uitgezet en na 10 minuten opnieuw wordt gestart, slaat de motor niet aan. Na 30 tot 45 minuten wachten, en opnieuw starten slaat de motor direct aan.
Gisteren is de koelvloeistoftemperatuursensor ( groen uitvoering) vervangen. Helaas heeft dit niet geholpen: vanmorgen werd ik weer geconfronteerd met het probleem zoals beschreven onder punt 1. We zouden van een dagje uit. Auto startte (koud) prima. Na 25 km moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. De motor sloeg na 1 minuut wachten af. Auto aan de kant gezet. 45 minuten gewacht en opnieuw gestart, Motor sloeg onmiddellijk aan . Snel maar weer naar huis gereden. Auto op de oprit geparkeerd. Na 15 minuten geprobeerd de auto te starten, sloeg niet aan. Nog 45 minuten gewacht, auto sloeg onmiddellijk aan. Enig idee wat het probleem zou kunnen zijn? De koude start is geen probleem.

B.Lenting

Geplaatst door B.Lenting (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een defecte/slechte BDP-gever (krukaspositie-sensor, toerental-sensor).
Warm geeft deze dan bij lage toeren een slecht signaal. Afgekoeld gaat hte weer goed.

B.Lenting (0), 14 jaar geleden

Dank je wel Olford voor de snelle reactie. Bij de garage konden ze niets vinden. Alles uitgelezen, maar geen storing te vinden.

Wat ik inmiddels wel heb begrepen uit de diverse reacties op internet is, dat het vaak de koelvloeistoftemperatuursensor of de sensor die jij beschrijft is die kapot gaat.

Dit soort defecte sensoren zou een typische VAG groep kwaal zijn. Rij inmiddels 11 jaar Audi en heb dit nog nooit meegemaakt. Is een BDP-gever 1 sensor ( is dit een duur onderdeel?) of zij dit twee sensoren. In het laatste geval laat ik ze beiden vervangen!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de BDP-gever (1 sensor, de andere 2 zijn andere namen voor hetzelfde beestje) defect is, geeft dat vaak geen foutcode.
Een koelvloeistof temperatuur sensor die defect is, kun je uitlezen in de Meetblokken.
Dan zie je bijvoorbeeld 20 graden staan terwijl de motor warm is. Ook dat levert vaak geen foutcode op, want 20 graden komt wel voor.

B.Lenting (0), 14 jaar geleden

Ik laat de BDP-gever vervangen. Ik hoop dat daarmee het probleem verholpen is. Moet ik nog ergens om denken m.b.t. de vervanging van de BDP-gever of is het gewoon afwachten of de problemen verholpen zijn na vervanging van de BDP-gever.

B.Lenting (0), 13 jaar geleden

Vandaag een afspraak met de garage, om de BDP-gever te vervangen. Moest een kwartiertje wachten. Motor was op bedrijfstemperatuur. Monteur wilde de auto starten, maar de motor sloeg niet aan. Een en ander doorgemeten en nu de foutcode: slecht signaal BDP-gever. Yep. Kon wel een klein dansje maken. De storing kwam nu naar voren. De BDP-gever is vervangen. Heb inmiddels voor heel veel verkeerslichten en openstaande bruggen staan te wachten, maar de motor slaat niet meer af. Probleem lijkt mij te zijn verholpen. Wat mij verder opvalt is dat de motor nog mooier loopt. Oldford.........je diagnose was juist. Thanks.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.