Audi A4: accu leeg en bij op laden rare brom

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

hallo

mijn accu is soms plotseling leeg, en hoor dan als ik de accu weer oplaad een rare brom, die weg gaat als ik hem even op contact zet???

heb het idee dat er af en toe iets blijft hangen, wat dan de accu leeg trekt.

iemand een idee???

vrg


pieter

pietjedaf

Geplaatst door pietjedaf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dutch123 (65), 13 jaar geleden

Eerst even onderzoeken waar de brom vandaan komt. Bedenk dat je acculader zelf ook kan brommen. Dat is de 50Hz (of eigenlijk 100Hz ivm de dubbelfase gelijkrichting) van het lichtnet.
Als je accu totaal stuk is, komt er een 100Hz rippel op het boordnet. (Met zeer waarschijnlijk een te hoge spanning als je een simpele lader hebt.)

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Die brom van de acculader hoor je ook meestal als je de lader aan een compleet lege accu hangt, zit er wel nog wat in de accu maar start er de auto bv niet meer mee, dan hoor je dat niet altijd.

Voor je de lader eraan hangt, start de auto dan eens met startkabels en rij er een paar km mee of laad hem eens een minuut of 10 lopen en hang erna nog eens de acculader eraan en kijk of die brom dan weg is.

Gr Stefan

pietjedaf (0), 12 jaar geleden

probleem zich nog steeds niet weer voorgedaan
bedankt voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.