Audi A4: tempretuurmeter schommelt

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ALT

Hallo

Mijn tempretuurmeter schommelt de laatste dagen nogal wat. vanmorgen kwam hij niet hoger dan 60 graden. na een kortstondige stop stond ie alweer haast gelijk op 90 graden. met andere woorden er zijn dagen dat hij gewoon op 90 graden staat en soms komt ie niet verder dan 60 graden. waar moet ik het zoeken in de thermostaat of in een sensor?

groetjes Will

will33

Geplaatst door will33 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kortstondige stop met de motor aan of uit?
Met de motor aan, denk ik als eerste aan de thermostaat.
Met de motor uit, denk ik aan de sensor/bedrading/metertje.

Voel na een koude start ('s morgens) eens aan de bovenste radiateur slang. Blijft deze lang koud, dan werkt de thermostaat op dat moment.
Als de thermostaat open blijft staan, zal de slang onmiddelijk beginnen met langzaam op te warmen.

will33 (0), 13 jaar geleden

Het was een kortstondige stop 5 minuten met de mototr uit.
ik zal jou test gaan uitvoeren.

groetejes Will

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Of probeer het eens anders, rij een stuk ermee, als de meter dan maar 60 graden aangeeft, zet je de motor uit, maak je de motorkap open en voel je eens aan de onderste slang van de radiateur, is deze nu lauw of koud en de bovenste gewoon warm ? Dan blijft waarschijnlijk je thermostaat open staan of opent te vroeg.

Zijn ze beide warm, kan het de sensor of meter zijn.

Gr Stefan

will33 (0), 13 jaar geleden

Heb inmiddels de sensor onder bij de radiateur en thermostaat vervangen. De met er loopt op tot 75 graden en doet incidenteel een kortstondig sprongetje naar 90 graden. Ik ben er vast van overtuigd dat hij goed op tempretuur komt. Het zal vermoedelijk dan wel aan de meter zelf liggen dus, of niet. is deze los te vervangen?

Gr Will

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.