Audi A3: motor start slecht met warme motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 77kw

hallo, heb een audi a3 tdi 77kw. als de motor koud is slaat de auto direct aan, maar wanneer de motor warm is duurt het een paar seconden voordat ie aanslaat. heb gelezen dat het aan de temperatuur senor kan liggen, maar heb zelf de koelvloeistof temperatuursensor vervangen maar niet geholpen. dus mijn vraag is. is de temperatuur sensor en de koelvloeistof temp.sensor hetzelfde of zijn het 2 geheel aparte sensoren.

hakan38

Geplaatst door hakan38 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Trek de stekker van de sensor er eens af bij warme motor en probeer het dan nog eens,grote kans dat hij dan wel in 1x aanslaat.
Probleem is dan een defecte startmotor.(starttoerental bij warme motor te laag).

hakan38 (0), 15 jaar geleden

hoi ricky, heb de stekker van de sensor eraf gehaald bij warme motor en hij startte inderdaad in 1x, maar is het dan normaal dat ie op de toerenteller 0 graden aangeeft? en misschien is het een domme vraag hoor, maar je zegt dat het dan een defecte startmotor is. maar als de startmotor defect is waarom start ie dan wel als hij koud is? wat ik weet is dat als een startmotor defect is dat ie helemaal niet moet starten, of heb ik dat verkeerd?

alvast bedankt....

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij koude motor is de compressie lager,dus makkelijker voor de startmotor om rond te draaien.
Als de startmotor heet is,dan is de weerstand van de spoel/rotor hoger,dus minder stroom door de startmotor,dus minder kracht.
En de ecu accepteerd bij koude motor een lager starttoerental.
Als je dus de stekker van de temperatuursensor eraf trekt,dan weet de computer niet of de motor koud of warm is,dus neemt hij sneller genoegen om de motor aan te laten slaan.
Maar dit geld alleen als de accu in goede conditie is.

hakan38 (0), 15 jaar geleden

hoi ricky bedankt voor je reactie, maar wat adviseer je me om eerst te doen. wat is verstandig eerst de accu verwisselen?

Rosse (0), 15 jaar geleden

Nee, accu laten zitten, het probleem zit in de startmotor.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik ga er ook vanuit dat de startmotor stuk is.

hakan38 (0), 15 jaar geleden

is de startmotor makkelijk te vervangen? en waar zit ie? ik wil t namelijk zelf proberen...
alvast bedankt....

hakan38 (0), 15 jaar geleden

heb de startmotor vervangen maar probleem is niet verholpen? ik begin er een beetje van te balen.... wat kan het nog meer zijn?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Mhhhhh,das minder.
Dan kan het alleen nog maar aan de accu liggen.
Weet je zeker dat hij nu nog steeds niet goed is?

hakan38 (0), 15 jaar geleden

das zeker minder ricky.... maar de man waar ik de startmotor heb gekocht zegt dat het misschien aan de software kan liggen????? ik weet het niet meer... maar zal ook even een andere accu proberen...

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee ligt niet aan de software.
Is de startmotor nieuw?
Ja accu laten controleren is nu het beste wat je kan doen.Heb dit ook enigzins al aangegeven,maar 9 van de 10x is de startmotor de boosdoener.
Als het dan nog steeds niet goed is,dan moet er na de afstelling van de motor gekeken worden (timing distributie) enz.

hakan38 (0), 15 jaar geleden

sorry dat ik zo laat reageer, maar heb nu een nieuwe startmotor gekocht en het probleem is verholpen. Het heeft me flink wat geld bespaard. was ook bij de dealer geweest en die wouden de auto 1 dag hebben voor onderzoek. nou reken dat maar uit.... maar wil je van harte bedanken Ricky...

ik heb nou een ander probleem, namelijk als ik de airco aanzet dan komt er een hele nare lucht in de auto, stinken niet normaal!!! tevens krijg er hoofdpijn van... zijn de airco leidingen vies ofzo?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hakan38]sorry dat ik zo laat reageer, maar heb nu een nieuwe startmotor gekocht en het probleem is verholpen. Het heeft me flink wat geld bespaard. was ook bij de dealer geweest en die wouden de auto 1 dag hebben voor onderzoek. nou reken dat maar uit.... maar wil je van harte bedanken Ricky...

ik heb nou een ander probleem, namelijk als ik de airco aanzet dan komt er een hele nare lucht in de auto, stinken niet normaal!!! tevens krijg er hoofdpijn van... zijn de airco leidingen vies ofzo?[/quote]
Geen dank hoor want daar is de site voor.
Probeer eens een airco cleaner,misschien zit er schimmel in het kachelhuis of de kanalen.
Het is geen zoete lucht toch?

hakan38 (0), 15 jaar geleden

nee het is een soort schimmellucht, kan ik de airco cleaner gewoon bij een autospeciaal zaak kopen? en hoe moet ik die gebruiken?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hakan38]nee het is een soort schimmellucht, kan ik de airco cleaner gewoon bij een autospeciaal zaak kopen? en hoe moet ik die gebruiken?[/quote]
Ja een automaterialenzaak of de dealer heeft ze liggen.
De gebruiksaanwijzing staat op de verpakking.
Vaak is het de circulatieknop indrukken ( dus geen lucht vanuit buiten),en alle roosters open,motor aan en airco aanzetten en de fan op z'n snelst,en dan de spuitbus (of wat je ook krijgt) gebruiken.

hakan38 (0), 15 jaar geleden

ok alvast bedankt!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.