Audi A6: Motor temperatuur traag oplopen

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 1.9 tdi 96 kw

Hou mensen,
Ik merk bij mijn audi dat de motor temperatuur heel traag oploopt.Het is denk ik logisch dat met deze koude dagen wat trager oploopt maar bij mij gaat die heel traag en als ik verwarming aanzet dan haalt die nooit 90 graden.Drie manden geleden heb ik thermostaat vervangen.Zou het weer aan de thermostaat liggen?
De auto is uitgelezen bij de audi dealer en er zijn geen storingen opgeslagen.
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Mvg. Nehro

nehro

Geplaatst door nehro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nehro

Het kan inderdaad de thermostaat zijn, of een slecht werkende temp sensor, maar dat kun je in de meetwaardeblokken bekijken tijdens het uitlezen.

90 graden moet hij gewoon halen tijdens het rijden, dus niet alleen bij stationair draaien of file rijden.

Gr Stefan

nehro (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Stefan hij haalt stationer 90 graden als ik verwarming uitzet maar zodra ik verwarming weer aanzet dan zakt die weer naar 60 graden.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het is zo te horen duidelijk de thermostaat die je probleem veroorzaakt!

Gr Stefan

Roger10 (0), 14 jaar geleden

Ik heb laatst van een A4 1,9TDI een termostaat uitgebouwd van een motor die langzaam temperatuur opbouwde en er zat een langwerpig dun stukje plastik tussen de termostaat waardoor deze niet volledig afsloot,stukje verwijderd en deze werkte terug normaal!Wat het stukje was weet ik niet,eventueel iets van de waterpomp ofzo?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.