Audi A4: motor valt sporadisch uit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

de laatste weken heb ik het probleem dat de motor tijdens het rijden uitvalt, dit gaat gepaard met wegvallen van vermogen waarna de motor uitslaat, auto is uitgelezen bij de garage en deze kunnen niets vinden. toen ik hem bracht kreeg de garage hem niet meer aan de praat waarna ze de sleutels opnieuw hebben laten inlezen. zou dit er verband mee kunnen hebben?

vanderhaag

Geplaatst door vanderhaag (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ie eenmaal loopt mag ie op de sleuteltransponders niet meer uitvallen. Is daar iets mee dan slaat de motor aan en binnen 2 seconden weer af.

Wat voorkomt is het brandstofpomprelais, als de contacten half verbrand zijn krijg je overgangsweerstand waardoor de boel heet wordt en de brandstofpomp er mee stopt. Soms kun je de wagen dan na 10 minuten weer vrolijk starten.

Defecte contactschakelaar kan ook, maar dan moet je de storing op kunnen wekken door aan de contactsleutel te wrikken en of rommelen.

vanderhaag (0), 16 jaar geleden

hoe kan ik dit relais controleren en waar zit deze precies?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het relais zit achter de zekeringkast, boven de pedalen. Het relais schakelt even in als de auto op contact gezet wordt, en wordt ook ingeschakeld op het moment dat de motor draait. (dus ook op de startmotor)

Exacte positie kan ik je zo niet geven, maar met bovenstaand moet je hem kunnen lokaliseren.

Inspecteren, het kunstof kapje er afhalen en de contacten controleren op inbranden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.