Audi A8: motor wordt te heet,thermostaat waterpomp of radiateur?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 191 KW QUATTRO AUT

hallo, deze motor wordt dus te heet, de themperatuur loopt op tot ongeveer 110graden voordat je de koelvin hoort inslaan.De radiateur blijft voor een groot gedeelte koud.aan de kant van de waterslangen wordt hij redelijk warm,maar 5cm naar links toe is hij al beduidend kouder en helemaal links zelfs koud!Ik twijfel een beetje of de radiateur wel goed doorstroomt, mijn koelvloeistofpotje wordt verder wel goed warm en de kachelslangen en kachelradiateur ook wel.zou het ook de thermostaat toch kunnen zijn die niet open gaat?dat is nogal een klus dus daar wil ik nog even mee wachten.iemand nog een idee dan hoor ik het wel! alvast bedankt!

alfons262

Geplaatst door alfons262 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Na hoelang word de kachel warm bij een koude start?
Als de meter al aan het stijgen is en de kachel is nog koud/lauw dan de waterpomp controleren.(geen circulatie).

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

daar heb ik eerlijk gezegd nog niet op gelet,1keer warm laten draaien ,komt dat vaker voor bij audi?waterpomp wordt aangedreven door de riem?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Komt bij alle vag producten voor,het schoepenwiel loopt dan los van de as,dus geen circulatie meer,kunt ook controleren of er in de kleine terugvoerslang op reservoir de koelvloeistof wel weer terug komt,als het goed is loopt deze waterpomp ook via de distributie.
Maar word de kachel wel snel warm,dan moet je het ergens anders zoeken,idd thermostaat/verstopping enz enz.

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

de thermostaat was de boosdoener,hij weigerde dienst wanneerdiehetmoetdoen!tevens van de situatie gebruik gemaakt om de riem,spanners,waterpomp te vervangen.de schoeppies waren van de oude nog compleet.al met al een heel sleutelfeest!wat mij betreft kan deze topic op slot!(dank voor het meedenken richard).

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Mooi toch weer opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.