Audi A6 Avant: Motorolie lekkage

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 v6

We kunnen de oorsprong van het probleem niet vinden. Ik moet toegeven dat deze lekkage er al was sinds de aanschaf van de wagen vier jaar geleden, maar was toen minimaal, nu moet ik de laatste weken minimum een halve liter olie per week erin gieten. Als we onder de wagen gaan kijken zie je de olie van bovenaf langs weerzijde naar beneden komen, linkerkant--->langs het motorblok over tubes en oliefilter en langs het karter naar achteren over het chassis, rechterkant-----> ook over het motorblok en langs de leidingen voor de smering van de automaat en zich dan verspreiden over het chassis. Tijdens het rijden vooral bij optrekken of stoppen riek je soms verbrande olie. Ook durft het al eens roken vooral langs de linkerkant. De kleppendeksel pakkingen zijn aan beide zijde vervangen en daar zien we dan ook geen lekkages. Mijn schoonvader denkt dat het de dichtingen zijn van de nokenassen vooraan en dat langs daar de olie naar beneden en achterwaarts lekt en zodoende over evt. de uitlaat en/of collector loopt. Maar bij het laatste onderhoud(+-10.000km en ongeeer 6 maand geleden) van het venieuwen van de krukaspakking(dus voorzijde motor was open) hebben we geen lekkage bovenaan de voorkant gezien. Voor we dus weer alles los maken wou ik even jullie mening/raad/oorzaak hierover lezen. 1.5 jaar geleden is de motor even warm gelopen wegens een defecte thermostaat.

Groeten,
Glen

Hoegi

Geplaatst door Hoegi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ratdraaier (0), 12 jaar geleden

wat ook wel voorkomt is gewoon de koppakking die wat lekt er loopt nl een olie kanaal door langs een kopbout en wat jij net zegt hij is al eens te warm geweest kan dat zeker ede oorzaak zijn ik heb al vaak een koppaing moeten verwisselen omdat ze olie lekten erlangs
gr andre

Hoegi (0), 12 jaar geleden

Beste,
bedankt voor de snelle reactie. Mijn schoonbroer denkt ook eerder dat het de koppakkingen zijn dan de afdichting aan de nokenassen.
En jammer genoeg ook niet goedkoop :-(.
Wegens verlof kunnen we nog niet direkt aan de wagen beginnen sleutelen.
Laat nog iets weten wanneer hij open gegaan is.

groeten,
Glen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.