Audi A6: motorvermogen valt plots weg; EPC lampje brandt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V

6-12 maanden geleden voor het eerst gemanifesteerd; motorvermogen valt tijdens rit op snelweg plots volledig weg; EPC (electronic power control) brandt. Na uitrijden en stoppen op vluchtstrook, motor uitgezet. Opnieuw gestart en niets meer aan de hand....

2 maanden geleden idem en vorige week weer (bij gelijke omstandigheden); frequentie lijkt dus toe te nemen.

Eerste keer uitlezen bij dealer leverde niets concreets op, monteur sprak over twee mogelijkheden; 'trekt valse lucht' of 'probleem met Lambda-sonde'.

Volgende volledige uitlezing leverde niets meer op.....

Wie heeft er enig idee??

Bij voorbaat dank!

siroj666

Geplaatst door siroj666 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk aan contactschakelaar achter contactslot of een relais van de inspuiting/brandstofpomp.

Eigenlijk moet je hem laten staan als hij uitgevallen is, zelfs op contact, nergens aankomen en dan gaan meten, ik weet dat dit heel lastig is en deze storingen zijn helaas dus ook lastig te vinden.

advies monteur vind ik twijvelachtig, met de storingen die hij aangeeft kan hij rot gaan lopen en bij stationair stilvallen, maar zeker niet tijdens een snelwegrit, en deze problemen geven beide een duidelijke storing in het systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.