Audi S4 Avant: Niet aanslaan Audi S4 B5 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.7 Bi turbo AGB

Hallo,

Ik heb hier een Audi S4 B5 staan met het volgende probleem. Auto start niet meer na een aantal maanden stilstand.
Storingsgeheugen uitgelezen. 0 storingen. Gecontroleerd of de auto vonkt, dat doet hij. Gecontroleerd of de injectoren inspuiten, dat doet hij ook.
Distributie staat op tijd. Wat hij soms ook doet, is na 5sec starten even zwaar rond gaan en weer doorstarten. Accu is vernieuwd.
Iemand een idee of tip wat ik nog kan doen ? Hij vonkt en krijgt brandstof, maar aanslaan ho maar. Zelfs geen sputtertje..

GertB

Geplaatst door GertB (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi S4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Haal ff de bougies eruit en dan tijd starten en kijken of er vanalles uit het bougie gat spuit, lijkt wel verzopen oid omdat hij ff moeilijk rond gaat. Bougies ook ff vervangen en dan weer proberen.
Anders met bv remmenreiniger even in de inlaat spuiten tijdens starten en kijken of hij daar op reageert, zo niet dan probleem ontsteking (mits niks mis met distributie)

GertB (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Bougies zijn vervangen. En zijn idd allemaal doordrengt steeds met benzine. Ik heb er een bougie uitgehaald en je ziet duidelijk een vonk. Injectoren net zo los gehaald, en deze spuiten ook in. Maar het lijkt niet te matchen met elkaar. Distibutie staat 100% goed..
Wat regelt de hoeveel brandstof en wanneer hij moet vonken ? De ecu toch ?

GertB (0), 8 jaar geleden

zojuist een bougie los in de bobine gedaan en los boven de cilinder gelegd. Gestart en toen was er wel ontbranding.
Zou het kunnen komen door geen zuurstof in de cilinder ? Gasklep die dicht blijft staan ?

puntoselecta99 (0), 8 jaar geleden

Hallo, misschien is het vervuilde of niet goed werkend BDP sensor, of vervuild vliegwiel waar de BDP sensor signaal vanaf haalkt?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=GertB]zojuist een bougie los in de bobine gedaan en los boven de cilinder gelegd. Gestart en toen was er wel ontbranding.
Zou het kunnen komen door geen zuurstof in de cilinder ? Gasklep die dicht blijft staan ?[/quote]
Ja zou kunnen maar dan hoor je wel dat hij tijdens starten klinkt alsof hij geen compressie heeft, maar omdat je zegt dat hij soms even stroeve slag heeft denk ik wel dat er compressie is.
Heb je hem ook uitgelezen? En werkt remmenreiniger (of startspray oid) ook niet?
Alle aanwezige zekeringen zijn heel?

GertB (0), 8 jaar geleden

Ja, hij is uitgelezen. En 0 storingen... remmenreiniger helpt niet. Wel zijn steeds alle bougies drijfnat! Lijkt wel of hij veel te veel brandstof krijgt. Maar hoe zou dat kunnen ?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Dan toch het zoeken in de ontsteking. Kan best de bdp sensor zijn hoor of nokkenassensor dat hij nog geen storing daarvan opslaat maar dat zou je moeten bekijken in bv de meetwaardes, dan kan je zien of hij bv motortoerental doorgeeft. Ook timing distributie kan oorzaak zijn.

Maar je hebt hem wel een tijd gestart met de bougie's eruit zoals ik eerder zei?

GertB (0), 8 jaar geleden

Het probleem is opgelost. De ontstekingsmodules waren kapot op het luchtfilter. Starten lopen gelijk. Nu na een poos gereden te hebben geen turbodruk meer... Volgende probleem oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S4 of stel zelf een nieuwe vraag.