383 bezoekers online

Audi A3: nokkenasversteller montage handleiding

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800

Bij deze A3 1.8tfsi heeft klant zelf de ketting, spanners, geleiders vervangen.
Helaas heeft hij ook de nokkesasversteller los gehad, waardoor auto slecht loopt, dit was niet nodig geweest, hij heeft hem dus uit elkaar gehaald.
Ik heb alles weer los gemaakt om timing krukas-nokkenassen te controleren volgens voorschrift, en alles klopt, echter motor loopt onregelmatig en geeft meerdere missfire's op meerdere cilinders.
Weet iemand op welk punt de nokkenas versteller moet staan wanneer moet in BDP staat ?
Of heeft iemand een handleiding of beschrijving waar een merkteken staat ?

Audidriver73

Geplaatst door Audidriver73 PRO , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

ricky PRO, 8 maanden geleden

Als je hem uitleest, wat zijn dan de steeds terugkomende storingen? Alleen die missfire's storingen of krijg je ook storing over de timing?
Als je alleen storing missfire's op alle cilinders krijgt dan kijken of de inlaatkanalen in cilinderkop niet dichtgekoold zitten.
Als je geen storing over de timing krijgt dan kan je er wel vanuit gaan dat de ketting op tijd staat.
Op de ketting zitten gekleurde schakeltjes en deze moeten overeen komen met de merktekens op de tandwielen (als je gaat monteren en alles los hebt gehad). Als je die gekleurde schakels gaat controleren door de krukas te draaien dan moet je tig rondjes draaien voordat het voor elkaar komt te staan. De nokkenasmerktekens staan dan naar boven gericht als motor in bdp staat. Dus 2 gekleurde schakeltjes bovenin. Kijk anders op youtube met zoekterm 1.8 tfsi timing chain dan zie je het wel.
Let wel op het krukastandwiel dat je deze goed monteerd, past op 1 manier.

Audidriver73 PRO, 8 maanden geleden

We hebben afgelopen week met camera in de cilinders gekeken, helaas zijn er toch enkele kleppen krom, motor woensdagavond uitgebouwd en naar revisie bedrijf gestuurd. Waarschijnlijk waren deze al geraakt want auto is met veel geratel stil gevallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.