Audi A6 Avant: Olie lekkage bij bobine's / bougies

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 4f5 c6, Motorinhoud (cc): 2400

Beste lezers,

Ik heb een probleem met onze Audi A6 station 2.4 v6.

Sinds korte tijd lekt hij ergens olie. het lijkt er op dat hij ergens aan de linker zijde bij Cil 6 op de kat lekt.
Het vreemde hier aan is dat hij het eigenlijk alleen doet als ik het gaspedaal weet te vinden of als ik er aanhanger achter heb.
Langs de linker zijde van de motor begint hij dan te roken, ook hoor ik als de motor uit staat druppen op iets heets vallen.

heb de auto daarvoor naar de garage gebracht en die zei dat hij langs de klep deksel lekte en dit opgelost had, maar helaas na weer het gas pedaal gevonden te hebben begon weer te roken. ik baalde natuurlijk als een stekker maar hier bleef het niet bij. de motor begon raar te lopen en het motor management lampje begon ook te branden.
na dat ik hem uit gelezen had bleek het foutcode p0306 te zijn. Cylinder 6: Misfire Detected. ik ben dus gaan kijken en nou bleek er bij de bobine/ bougie allemaal olie te liggen. heb het olie allemaal er uitgehaald schoongemaakt en weer getest. en hij draaide weer als een zonnetje. maar lekte dus ergens olie naar de bougie van cilinder 6, nu zag ik onder de kleppendeksel vloeibare pakking zitten dit leek me niet zo goed dus heb een originele pakking besteld en die er op gezet in de hoop dat het dan over zou zijn. maar dat hielp helaas ook niet. hebben jullie misschien een idee waar het olie weg zou kunnen komen ?


alvast heel erg bedankt.

met vriendelijke groet,

Leon Daudt

markevle

Geplaatst door markevle , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

NL TECHNO, 1 week geleden

Mischien zit de dop van het oliefilter er niet goed op, of is gescheurd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.