Audi A4: oliepeil minimum

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een audi a4 uit 2000. Nou deed het volgende zich voor...na vervanging olie sprong het minimumlampje aan na 7000km gereden.

Ik heb twee vragen:

Ik ben 15-20 km doorgereden met 80 km/uur naar dichtsbijzijnde benzinepomp om aan te vullen (er was reden voor de melding). Kan dit al schade hebben gegeven?? Is dat erg slecht?

Is het normaal dat er al weer een liter kon bijgevuld na 7000 km?..leek mij nogal snel.

Alvast bedankt voor de reacties!!

hugo38

Geplaatst door hugo38 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nou ik denk niet dat jij hierdoor schade hebt opgelopen en als dat zo zou zijn ben je toch al te laat,maar ik zou me hier geen zorgen over maken zolang jij geen rare bijgeluiden hebt gekregen na dit voorval is er niks an de hand vandaar dat waarschuwingslampje,maar zat je olie wel op peil na de oliewissel,misschien stond hij niet precies op peil en lijkt het nu of er ineens veel uit is,dus even afwachten hoe het nu verder gaat

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb jij op 7000 km niet eens je olie gepeild?
Dan begrijp ik dat er nog steeds veel motoren kapot gaan door oliegebrek.

tedkroon (0), 14 jaar geleden

Als je een minimum indicator heb, hoef je in principe niet meer te peilen! Als hij gaat branden betekent niet meer dat je oliepeil minimaal staat en moet aanvullen. Laten we deze indicator niet verwarren met de oliedruk meter, als deze oplicht en langdurig dan dien je onmiddellijk je motor af te zetten om schade te voorkomen.

Dus als ik het goed begrepen heb, dan heb je goed gehandeld!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=tedkroon]Als je een minimum indicator heb, hoef je in principe niet meer te peilen! Als hij gaat branden betekent niet meer dat je oliepeil minimaal staat en moet aanvullen. Laten we deze indicator niet verwarren met de oliedruk meter, als deze oplicht en langdurig dan dien je onmiddellijk je motor af te zetten om schade te voorkomen.

Dus als ik het goed begrepen heb, dan heb je goed gehandeld![/quote]
Het is slechts een indicatie,met de hand peilen is veel beter,de sensor kan kapot gaan,afwijken of wat dan ook..en daar kom je dan meestal wel achter als het te laat is..niet altijd blind vertrouwen op die sensoren.

Leuk al die snufjes,doe mij maar lekker ouderwets.

Gr Stefan

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Ik ben het met stefan eens.....leuk hoor zo`n lampje, maar vertrouw er niet op!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.