Audi A4: olieverbruik A4 2,4L

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6V 2,4L

Ben net in bezit van een A4 avant 6V 2.4 L. Auto gekocht met km-stand van 99.000 km. Nu na ca. 3 maanden rijden en 6.000 km verder bleek ineens het carter olie met de helft leeg te zijn. Dit betekent een olieverbruik van ca. 1 L olie per 2.000 km.
Volgens AUDI-garage werd vermeld dat bij lange ritten in de bergen (net vakantie gehad in Kroatie en 2 dagen ca. 1400 km in 1 dag verreden) het verbruik wel 'es kon oplopen. Lijkt mij met auto van dit caliber beetje onlogisch....

Er ligt overigens geel plasje olie op het oprit. Verder ook geen rookpluimen uit de schoorstenen achter.

Oorzaken van dit mijns inziens hoge verbruik?

Alvast dank voor de informatie.
Met vriendelijke groeten,
Robert

hterob

Geplaatst door hterob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je vloeistof op de grond ziet liggen,zou ik hem even van onderen bekijken,en kijken waar het vandaan komt,maar olie is niet geel.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

leeft dit blok ook op longlife olie??? Stop daar dan maar eens mee, kijk even wat er voorgeschreven is uit de normale olie hoek. (ik vermoed dat deze gewoon op 10w40 volgens vw 500.00/505.00 kan lopen, maar check het even, het staat er in)
Verversingstermijn terug naar 15.000 of jaarlijks.

Longlife bij benzine is alleen interresant als je 25000 tot 30000 km per jaar doet


Geel plasje?? kan het ruitensproeiertroep in zomeruitvoering zijn, of is het rood/roze (even een tissue er door halen, dan zie je het) laatste is koelvloeistof. Als het vet en geel is kan het ook stuurolie zijn, dan ben ik bang dat de storing geld gaat kosten. (stuurhuis lek)

Hoop eigenlijk gewoon dat het de hond van de buren is die tegen je audi staat te pissen.... Dan hoef je je geen zorgen te maken.

Succes

erwinvn (0) PRO, 16 jaar geleden

De 2.4 motor staat er wel om bekend dat ze olie verbruiken.
Er is voor deze motor (alleen motorcode BDV) een nieuw type zuigerveren beschikbaar
In de ergste gevallen is het mogelijk om de zuigerveren te vervangen.
Dit is wel een hele operatie. Maar het werkt wel.

keeswier (0), 16 jaar geleden

Hoe bepaal je het verbruik precies?

Als je dit doet door olie bij te vullen aan de hand van de peilstok is het goed mogelijk dat je overvult. (En dat het teveel aan olie direct verbrandt en dus verdwijnt (hoog verbruik)).
Als je olie bijvult aan de hand van het minimum niveau signaal (op het dashboard) is het verbruik waarschijnlijk veel lager omdat je dan niet overvult.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.