Audi A3 SPORTBACK: olieverbruik en olie in expansievat

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: bxe, Motorinhoud (cc): 1900

Vandaag A3 binnengekregen waar de eigenares "elke maand" een liter olie moet bijvoegen volgens haar uitleg. Inderdaad oliepeil staat op minimum en er zit dikke smurrie in het expansievat van het koelwater. Verder geen tekenen van olie, geen blauwe rook.
Indien de oliekoeler kapot is en het water langs daar vervuild wordt met olie dan zou er toch meer olie in het water moeten zitten, naargelang de uitleg van de eigenares dat zij er "elke maand" olie moet bijvullen tot het maximum.
Moest iemand een dergelijk defekt al tegengekomen zijn, graag een tip.
Verder geen enkel probleem met de wagen, ruikt zelfs niet naar olieverbruik.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Oliekoeler misschien inwendig lek ivm olie bij de koelvloeistof?
Olie kan verder ook via de turbo verdwijnen, misschien meerdere problemen aanwezig omdat het om 1 liter in de maand gaat. Hoeveel km is dat dan ongeveer?

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Dame heeft een 12000 km op jaarbasis gedaan. De oliekoeler kan ik begrijpen, maar aan dat ritme van verbruik zou er toch meer aan de hand moeten zijn, maar geen andere symptomen te zien. Geen blauwe rook, enz....

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

oliekoeler vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.