Audi : ontsteking verloopt -> vermogen weg

Dit bericht is al een keer geplaatst maar ik zoek nog wat aanvullende info!
----------------------------------------------------------------
Bij mijn Audi 100 verloopt het ontstekingsmoment, na een uur rijden is ontsteking zover verlopen dat hij afslaat.
Als ik dan het ontstekingshuis een paar graden draai (tegen de klok in) loopt hij weer redelijk, maar dat kan ik natuurlijk niet eeuwig blijven doen. Het huis zit goed vast en verdraait niet vanzelf.
Kan het zijn dat mijn distributieriem verspringt, heeft dat dan effect op het ontstekingsmoment?

Bedankt voor het meedenken.
Dennis

Dennishaas

Geplaatst door Dennishaas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dennishaas (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. In de garage zijn ze er nog niet helemaal uit. Distributieriem is vervangen en alles staat weer op tijd...helaas maar voor 20 km..en probleem is er weer!
In eerste instantie dachten ze dat de riem over het tandwiel van de ontsteking heen getrokken wordt en hoopten ze dat vervangen van de riem het probleem zou oplossen....helaas niet dus.
Kunnen er in het mechaniek van de aandrijving van de onsteking nog delen los zitten die ten opzichte van elkaar kunnen verdraaien onder het rijden? Kan me voorstellen dat het tandwiel aan de distributiekant los op de as zit, echter volgens de garage is dat gecontroleerd en zit dat vast. Zitten er in het ontstekingshuis nog losse delen of delen die kunnen verdraaien, tandwiel op een as geschroefd ofzo?
bedankt weer!

Dennishaas (0), 18 jaar geleden

Probleem is opgelost!
Blijkt dat in verleden krukastandwiel los is geweest, verkeerd teruggemonteerd waardoor nok in het tandwiel is afgesleten en tandwiel verspringt bij stevig optrekken of afremmen op de motor. Aanlegvlak krukas afgevlakt en nieuw tandwiel was alles...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.