Audi : Airbag controlelampje resetten

Bij het uitlezen van de computer krijg ik de melding dat er een te hoge weerstand in de zittingssensor van de achterbank aan de bestuurderskant zit. foutcode 01215. Dit duidt op een breuk in het systeem.
Ik heb de achterbank gedemonteerd en gecontroleerd maar geen breuk te zien omdat de sensormat in de zitting (schuim) is geïntegreerd. Hierop provisorisch het stekkertje kort gesloten. Dan krijg ik de melding dat de weerstand te laag is, dus kortsluiting, wat natuurlijk ook zo is.
Wie weet een goedkope oplossing?? Zitting vervangen kost???
Hoe hoog moet de weerstand zijn om e.e.a. te overbruggen??

Henrie4493

Geplaatst door Henrie4493 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die airbags en het systeem in de auto hebben een doel.......

Systeem moet je dus altijd in ere herstellen. Niet mee gaan zitten kloten of de boel belazeren.

Henrie4493 (0), 18 jaar geleden

Natuurlijk hebben ze een doel, maar met 15 airbags die allemaal niet werken wanneer het lampje brand is het belangrijk om een overbugging te hebben totdat ik een nieuw interieur op de kop kan tikken.
Dus wie weet een (tijdelijke) oplossing??

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

henrie, ik begrijp jou volkomen.. het antwoordt van harry is gericht maar wel duidelijk.. bij een a8 valt weinig tot niets te klooien, aan kwa veiligheid... ik zeg dan altijd, gezien het toch een bijzondere auto blijft..

wie A (8) zegt, moet ook B zeggen... en dat is het vervangen van het onderdeel.

paul,

Santa (0), 18 jaar geleden

Nee Paul, de B staat voor BETALEN........

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

O, ik dacht Balen!

Sytze

Henrie4493 (0), 17 jaar geleden

De tijdelijke oplossing is een weerstandje van 8K2 met een diode in serie op de aansluiting (onder de zitting) plaatsen.
De foutcode resetten. Lukt het resetten niet dan de schakeling omdraaien en opnieuw resetten.
Door de truc is het systeem weer actief en ziet het alsof de zitting bezet is, dus de subjectieve veiligheid is ook hersteld.
Als er toch nog iemand is die een goede achterzitting (kleur antraciet, stof) voor mij heeft mag die zich melden.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Henrie4493]De tijdelijke oplossing is een weerstandje van 8K2 met een diode in serie op de aansluiting (onder de zitting) plaatsen.
De foutcode resetten. Lukt het resetten niet dan de schakeling omdraaien en opnieuw resetten.
Door de truc is het systeem weer actief en ziet het alsof de zitting bezet is, dus de subjectieve veiligheid is ook hersteld.
Als er toch nog iemand is die een goede achterzitting (kleur antraciet, stof) voor mij heeft mag die zich melden.[/quote]
leuke truc... maar ook een dure truc, krijg jij nu een aanrijding dan is er geen airbag meer heel.. dit soort handelingen zijn namelijk niet zo slim.. ''onbekent maakt onbemind''

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.