Audi A2: plastic stukje van oliepijlstok afgebroken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hallo,
Vorige week bij het olie peilen is een plastic stukje van de peilstok van ongeveer 2 cm afgebroken en de motor terecht gekomen.
Nu zegt de garage dat ze de 'carter'moeten uitbouwen en me dit € XXX- gaat kosten.
Is dit redelijk?




Problemcar is niet bedoeld als prijsvergelijker.

tessa

Geplaatst door tessa (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ik persoonlijk zou me daar niet druk om maken,het zal niet smelten en kan ook niet opgezogen worden omdat er een gaasfilter op de aanzuigbuis zit.en kan goed zijn als je de olie aftapt dat dit stukje bij de opening komt te liggen en je zo met tangetje weg kunt pakken,maarrrrr dan heb je wel echt mazzel.

tessa (0), 12 jaar geleden

Hoi Robby,

Dank je voor je reactie. Heb inmiddels de anwb laten komen en die zeggen hetzelfde als jij. Vandaag veel garage's gebelt. Kreeg vaak het advies er absoluut niet meer mee te rijden, laten afslepen, carter moest eruit, in het ergste geval de motor etc etc. Er zouden hoge kosten bij komen kijken.....
Fijn dat dit forum er is.
Welke garage kun je nu nog vertrouwen? Om gek van te worden.

Nogmaals bedankt!

Ron-99 (0), 12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde gehad twee jaar geleden. Dat stukje plastic komt toch niet door het oliefilter was mijn redenatie en heb gewoon een nieuwe peilstok besteld. Nooit meer iets van gemerkt.

Grtz, Ron

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Met een endoscoop door je carterplug kan je hem opsporen en dan met een draadje of zo iets er uit wippen. Deze methode alleen toepassen als je het niet aan durft om zo door te rijden. Persoonlijk zou ik mij niet druk maken om dit fenomeen. Waar heb je anders je zeef voor nodig? en je oliefilter vangt dit ook nog af! Maar goed het is het gevoel en angst is een slechte raadgever!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.