Audi A4: Plotseling uitvallen van de motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: V6 2.5TDI

De motor van mijn auto is er plotseling mee opgehouden. Na enige tijd 70 km/u te hebben gereden wilde ik inhalen, en na gas bij te geven trekt ie door naar de 100 km/u om vervolgens ineens stil te vallen. Wel had ik al enige tijd een stukje "dood gas" waarop de motor niet reageerde.

Ik heb nog wel compressie, maar de motor slaat absoluut niet meer aan. Wie heeft enig idee wat er aan de hand kan zijn.

Alvast bedankt voor de reacties

gerard1969

Geplaatst door gerard1969 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

gerard eerst storingen uitlezen en als daar niks uitkomt de timing van de tandriem controleren.

groetjes jan.

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Jan voor je reactie, maar gelijk nog even een vraag: kan het zo zijn dat wanneer de riem niet op tijd staat dit te merken is aan dat stukje dode gas??

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

gerard dat zou heel goed kunnen.

groetjes jan.

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Ik laat de auto morgen nakijken en laat hier weten wat ze constateren.

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Auto is uitgelezen, en er is naar voren gekomen dat de inspuitpomp het begeven heeft. Prijsopgave nieuwe pomp 3200,- ex BTW of 1693,- euro voor een ruil. Daarbij nog 4 uur werk. Tevens heeft men aangegeven dat wanneer ik zelf een pomp kan vinden zij deze wel willen monteren.

WIE KAN MIJ AAN EEN POMP HELPEN OF WEET EEN ADRES!!!!!!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=gerard1969]Auto is uitgelezen, en er is naar voren gekomen dat de inspuitpomp het begeven heeft. Prijsopgave nieuwe pomp 3200,- ex BTW of 1693,- euro voor een ruil. Daarbij nog 4 uur werk. Tevens heeft men aangegeven dat wanneer ik zelf een pomp kan vinden zij deze wel willen monteren.

WIE KAN MIJ AAN EEN POMP HELPEN OF WEET EEN ADRES!!!!!![/quote]
wel nee... dat kost een pomp lange niet.... mail me maar eens even gerard.

paul,

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Nou, dan zul je uiteindelijk zien dat je zelfs met een revisie van de pomp er niet bent. Pomp laten reviseren bij Buchli in Harderwijk, garage heeft alles weer gemonteerd en wordt ik gebeld dat de auto enorm zwart rookt.......... Nu willen ze er graag meer uren in gaan stoppen om te kijken of de electrokleppen het probleem zijn of misschien de turbo zelf......of de vacuum bediening enz.

Zo zie je maar weer. Gaat er iets kapot en denk je het enigzins voor een redelijk bedrag opgelost te hebben.....blijkt dat je gewoon nog een financiele lijdensweg te gaan hebt.

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Ik heb vanochtend Paul Kelder gebeld, en na dit gesprek besloten de auto bij de garage op te halen en hem er naar te laten kijken.

Voor iedereen kan ik vertellen dat hij direct tijd voor me genomen heeft, de auto helemaal uitgelezen en nagekeken..............auto rijdt helemaal perfect, en uiteindelijk vraag je hem wat het kosten moet, en krijg je als antwoord....... ik wil hier niets voor hebben.

Paul nogmaals van mijn kant enorm bedankt voor je werkelijk perfecte service.......... zeker het vermelden waard op dit forum........ zeker ook niet onbelangrijk te vermelden is dat ik eindelijk het gevoel heb dat er iemand aan je auto sleutelt die weet wat ie aan het doen is.

Ik ben vanaf nu een nieuwe klant van je!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat mankeerde er nu aan?

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

Roken had te maken met de EGR. Voor de rest wat kleine dingetjes nagelopen.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.