Audi A6: probleem Met Kickdown en Bonkend geluid Linksvoor

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Onlangs heb ik een audi A6 avant 2.5 TDI 180pk Quattro met tiptronic aangeschaft (particulier). De auto heeft twee problemen:
Ten eerste bij het intrappen van de kickdown bij lagere snelheden krijgt de auto een vreselijke klap bij terugschakelen. Bij hogere snelheden gebeurt dit niet.

Ten tweede: Bij het rijden door een gat/drempel/ of ander obstakel is er een bonkend geluid bij het linkervoorwiel. Vanochtend heb ik in de plaatselijke garage de auto op de brug gehad maar we konden helemaal niet ontdekken. De draagarmen lijken allemaal goed en de rubbers ook.De oude eigenaar vertelde me dat de ashoezen onlangs zijn vervangen en dat de homokineet stuk is. Volgens de garage kan dit niet omdat je dan bij normaal rijden ook geluid/lawaai zou moeten horen. Dit is dus niet het geval.

Heeft iemand een oplossing voor de problemen of een goed advies?

Alvast bedankt

emmo

Geplaatst door emmo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BMW320D (0), 18 jaar geleden

Beste Homme,
Ik heb een BMW 518 gehad en bij sommige drempels of kuilen hoorde ik ook een bonkend geluid tpv me rechter achterwiel.
Na inspectie van mijn garage lag het aan de vering.
Misschien bij jou ook het geval.....

emmo (0), 18 jaar geleden

Een update van het probleem met de kickdown: Het erg schokken van de auto gebeurt alleen met terugschakelen van 5 naar 4. Het gebeurt niet enkel met het gebruik van de kickdown, ook bij het terugschakelen in 'normale' situaties.
Iemand een oplossing???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.