Audi A6: Problemen Automaat Multitronic

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI/V6

Hallo,

Zelf heb ik 1,5 jaar terug problemen gehad met mijn automaat 'multitronic'. Het waren de bekende problemen, licht schokken in lage toeren, etc. Heb toen de 6-plaats lamellenkoppeling laten vervangen door een 7-plaatskoppeling. Hierna was het probleem direct verholpen. Echter merk ik nu na 1,5 jaar dat het, in mindere mate, weer terugkomt. De dealer adviseerde mij een nieuwe versnellingsbak maar ik ben ook benieuwd of jullie hier ervaringen mee hebben en of er andere alternatieven zijn.

Alvast bedankt!

jeroenh1

Geplaatst door jeroenh1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wilssens (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Heb je de transmissie al uitgelezen, en welke problemen geeft hij.
Maak ook een meting wanneer hij deze problemen heeft en schijf de paramters zoals gearolie-tempertuur enz. op.

mvg Tom

emilio (0), 14 jaar geleden

hallo, ik heb dezelfde auto uit hetzelfde jaar. De delaer zegt al snel een nieuwe bak, maar dat hoeft niet altijd.
Ik heb er een nieuwe koppelomvormer in laten zetten en het probleem was over. Niet echt gezellig voor de portemonee €. 1.600,-
Mvgr. Emilio

jeroenh1 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de automaat laten maken bij Autoparts Veghel (www.coendonkers.nl). Er waren drie onderdelen van de automaat aan vervanging toe en nu loopt hij weer perfect. Ze vertelde me daar dat ze drie tot vijf multitronic automaten per week maken! Hopelijk blijft hij nu goed lopen en is het de investering waard geweest..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.