Audi A4-Avant: problemen met lichtje regelaar

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb niet zo heel veel verstand van auto's, maar heb nu wel een probleem met mijn audi a-4. De boordcomputer geeft, sinds we hem kochten, een storing aan in het regelapparaat. Wij zijn al bij de garage geweest en daar zeiden ze dat het een storing in het regelapparaat was. Nu hebben we de garage gebeld waar we hem gekocht hebben en die vertelde het volgende.
Vanuit de fabriek is de auto gechiptuned waardoor deze van 150 pk naar 195 pk is gegaan. De auto heeft toen 1x een storing gehad en het lampje is sindsdien blijven branden. Volgens de dealer waar de auto verkocht is, kan dat verholpen worden door de chip eruit te halen, maar dan gaat het pk weer terug naar 150 pk. Dat is dus zonde. Het kan voor de rest absoluut geen kwaad dat dit lampje brand. Mijn vraag is of er meerdere mensen zijn die met dit probleem kampen. Er werd gezegd dat dit probleem vaker voorkomt. Graag spoedige reacties.

miepie79

Geplaatst door miepie79 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat hem eerst maar eens uitlezen en vertel welke storing erin staat.
P.S. Ik heb nog nooit een getunede auto gezien waarbij het normaal is dat het storingslampje blijft branden.

miepie79 (0), 16 jaar geleden

Nee ik ook niet. Hij is al uitgelezen, maar daar kwam niks uit. Dus vandaar mijn vraag of dit vaker voorkomt. Mijn Audi dealer vond het ook vreemd dat het lampje blijft branden, maar die man waar we het gekocht hebben meent echt dat het vaker voorkomt.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou dan zou ik het ook niet weten,ik ga dan eerder denken aan een slechte tuning omdat dat lampje blijft branden.
Misschien heeft iemand anders hier dat wel eens meegemaakt.

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

ik vindt het raar
maar wat voor storingslampje brandt er.

jack007 (0), 16 jaar geleden

en wat voor een storing heeft de auto dan gehad zodat dit lampje (welke?) blijft branden?
als de auto af fabriek getuned is brand er echt geen lampje hoor.
als je uitleest dat je regel unit kapot is denk ik dat deze aan het overlijden is/overleden is.
als deze 1 keer storing geeft is dit toch te resetten?

miepie79 (0), 16 jaar geleden

Bedankt iig voor al jullie reacties. Het lampje met de motor blijft branden. Hij gaat afentoe uit, maar springt later weer aan. Hij gaf van het weekend bij het uitlezen een storing aan met de warmteregelaar, maar dat is verholpen. Daarna bleef het branden en ben ik terug gegaan naar de audi garage. Ze hebben hem toen nog een keer uitgelezen en daar kwam geen duidelijk antwoord uit. Ik bel ze morgen nog eens voor een duidelijk antwoord wat er op het apparaat stond, dus dat horen jullie nog. Wat voor storing de auto gehad heeft toen ie van de fabriek kwam weet ik niet. En van dat resetten vraag ik morgen ook nog even. Jullie horen verder en ik vind het heel fijn dat jullie zo meedenken.

Groeten van Mirella

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.