Audi A4: Raar elektrisch probleem: lichtzoemer en geschakelde +. Audi kwa

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 81 kW

Hoi Collega’s,

Ik ben sinds enkele weken de trotse eigenaar van een lekker rijdende Audi A4 TDI 81kW van juli 1997. Maar nu heb ik volgens mij het zelfde probleem als Arjan van Leeuwen bekend van dit forum. Ook ik heb geen geschakelde voeding voor mijn radio en mijn lichtzoemer werkt niet.

Nu heb ik mijn instrumentenpaneel geopend en kwam mijn lichtzomer (goed gesoldeerd) tegen. Vervolgens heb ik twee draden aan deze lichtzoemer gesoldeerd. Nu blijkt dat deze zoemer niet wordt aangestuurd wanneer dat naar mijn mening wel zou moeten (geen 12V). Komt iemand dit bekend voor?

Daarna ben ik opzoek gegaan naar draad 86s voor mijn radio aan en uit te schakelen (op dit moment zit ie aangesloten aan de constante voeding). Ik kwam 86s goed functionerend tegen aan mijn stuurcontact. Helaas is deze draad rood, net zoals de constante + 12V. Dit maakt het zoeken waar het contact uitkomt niet gemakkelijk. Weet iemand waar deze uitkomt? Ik kwam dit contact niet tegen op mijn zekeringenpaneel (zeker niet zekering 8 en 37).

Als laatste vraag: weet iemand hoe ik aan een elektrisch schema kan komen (digitaal)?

Alvast bedankt,

Bas

Bas A4 TDI 81kw

Geplaatst door Bas A4 TDI 81kw (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rick9756 (0) PRO, 17 jaar geleden

86s zit in ieder geval op het instrumentenpaneel (ongezekerd denk ik)

Bas A4 TDI 81kw (0), 17 jaar geleden

Ik heb de draden inmiddels gevonden. De 86s draad gaat naar de connectorbox die zich simpel gezegd bij de rechtervoet van de bijrijder bevindt. Deze rode draad gaat naar een zwarte 10 polige stekker.
Voor navigatie kan in deze box ook de wit/blauwe draad worden gevonden. Het achteruitrijdsignaal is een blauw/rode draad en gaat naar een bruine stekker bij de connectorbox bij de linkervoet van de bestuurder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.