Audi A4: Valt te langzaam terug naar stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6, 2.8

Vrienden, hetvolgende probleem.
De motor (V6, 2.8, 80.000km) valt bij intrappen van de koppeling bij afremmen naar stilstand niet gelijk terug naar 800/min, maar gaat zelfs even iets hoger lopen (1200-1400/min.) om dan te langzaam terug te zakken naar stationair.
Tijdens het rijden zie je ook dat het toerental eventjes iets oploopt als je ontkoppelt. Bij rustig rijden en iets gas terugnemen krijg je dan soms ook een wat stoterig weggedrag. Het vreemde is, dit euvel komt in periodes en is soms helemaal weg? Na vervangen luchtfilter/bougies was het even weg, nu helaas weer terug. Wat is hier aan de hand?

audi1998

Geplaatst door audi1998 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

arjan zijn alle slangentjes wel heel wat het zou goed kunnen dat hij valse lucht trekt en daardoor moeilijk naar zijn stationiare toerental gaat.

groetjes jan.

audi1998 (0), 17 jaar geleden

Best Jan T, Volgens mij zijn ze allemaal heel voorzover ik dat kan beoordelen. Wel valt me op dat als ik het een en ander los heb gehaald voor inspectie, luchtfilterhuis/slangen, inspuitrails etc. het dan weer even goed is.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

arjan dat is dan wel vreemd ik neem aan dat je goed gekeken hebt op kleine scheurtjes wij hadden laatst een bi-turbo daar bleek op het laatst ook een scheurtje ergens onder aan een slang tezitten die alle ellende veroorzaakte.

groetjes jan.

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik mis iets: eerst het systeem uitlezen of er storingen zijn........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.