Audi A2: regelunit?????

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4Tdi

Hallo Audi liefhebbers,

sinds augustus (eerst alleen sporadies maar tegenwoordig altijd direct na het starten als de auto in beweging is gekomen) heb ik hetvolgende fenomeen;
de controlelampjes voor ABS en ASR/ESP gaan branden en het prio 1 alarm, storing remsysteem gaat knipperen en toeteren.
Auto rijdt verder gewoon en het remsysteem werkt echter perfekt.
Storing nb. 4x laten uitlezen bij dealer; sporadies defekt aan een sensor op een of andere as (heb geen foutcode jammergenoeg).
Dealer reparatieopdracht voor het vervangen van defekte sensor gegeven echter toen ik de auto ophaalde hoorde ik dat er niets aangedaan was.
De monteur had nl. kunnen konstateren dat niet de sensor maar de regelunit behorende bij deze sensor kapot was en vervangen moest worden.
Na mijn vraag waarom er dan een melding is van een defekte sensor werdt mij verteld dat de regelunit geen signaal (of voeding ?)meer naar de sensor stuurt.
Vervanging van de regelunit is zeer prijzig, ik denk dat ik dan maar met een irritant alarm moet blijven rijden.
Betreft het een 'universele' Audi regelunit die ik misschienop de 2ehands markt zou kunnen kopen of is er een andere oplossing?
Interressant; op pag. 16 beschrijft A2fan hetzelde probleem en dat bleek achteraf een beschadigd sensorkabeltje te zijn!

Ik dank U bijvoorbaat voor Uw reaktie!

Dick

dickbal

Geplaatst door dickbal (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dick

Het makkelijkst zou toch zijn om hem alsnog te laten uitlezen, al is het bij een andere dealer o.i.d. en noteer de storingscode met het nr ervan en plaats dat hier, dan word het zoeken naar je probleem een stuk makkelijker en maak je niet zomaar onnodig veel kosten.

Gr Stefan

dickbal (0), 14 jaar geleden

Bedankt Stefan,

ga ik zeker doen!
Ik heb dat niet met zoveel woorden gevraagd maar ik begrijp niet dat als er klip en klaar melding is van een sporadies defekt van een specifieke sensor (dat heb ik wel goed meegekregen!) er opeens een kapotte regelunit vervangen moet worden.
En dat terwijl de auto verder gewoon perfekt rijdt, alleen een irritant alarm en dat kan niet anders opgelost worden dan door een peperdure regelunit te vervangen?

Mvg, Dick

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dick

Soms krijg je een storing van een 'defecte sensor' maar het hoeft dan niet altijd aan de sensor zelf te liggen, het kan ook de bedrading zijn, of in het ergste geval, het motorregelapparaat.

Maar om daar gelijk vanuit te gaan zonder te meten / controleren, is wat tever vooruit gelopen.

Gr Stefan

dickbal (0), 14 jaar geleden

Hi Stefan,

bedankt voor je reaktie; ik begrijp dat het dus mogelijk is dat bij voornoemde storingsmelding er niet iets met de sensor maar met het motorregelapparaat fout is.
Vandaag zo'n 350km gereden en na de eerste start het alarm weer daar echter op een gegeven moment was het alarm weg en ook na meerdere stops en daarna starten is het alarm niet meer opgekomen.
Zodra het er weer is laat ik het nog een keer uitlezen. Wordt vervolgt...............

Mvg, Dick

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer ook de zekeringen die in het kastje op de accu zitten.
Deze willen wel graag oxyderen waardoor je ook de raarste fouten krijgt.
Hier zit namelijk ook de zekering van het ABS systeem.
Ik heb datzelfde gehad bij een S3, deze gaf bij uitlezen de ABS pomp en dealer wilde deze gaan vervangen.
Na demonteren, schoonmaken en monteren van zekering nooit meer problemen gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.