Audi A3: remblokken achter vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo, heb gehoord, dat bij het vervangen van remblokken achter bij mijn Audi A3 (1997) de zuiger niet teruggedrukt kan worden, maar moet worden teruggedraaid, wat houdt dat precies in en hoe doe je dat dan (bepaald hulpmiddel nodig ?)

dumbergje

Geplaatst door dumbergje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Is in feite tegelijk duwen en draaien.Best met setje speciaal gereedschap.Beun manier met waterpomptang(wel opletten van stofhoes cilinder)Suc6 Peter

dumbergje (0), 15 jaar geleden

Hallo Peter, ga het zometeen gelijk proberen, ben alleen bang dat ik de zuiger zal beschadigen en voor het laatste stukje geen grip meer heb, ik moet ook met één hand de remklauw vasthouden en de andere hand de tang, of kan ik beter de klauw weer even tijdelijk vastzetten, dan heb ik denk ik wel wat ruimte en twee handen vrij..? Hartelijk bedankt voor je reactie.

VampireSK (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Heb het ook geprobeerd en bleef maar etteren drukken en draaien pfff, totdt iemand met een soort van bankschroefje kwam , bleek speciaal gereedschap te zijn... kosten 265 eur... wel een grote investering.. maar als je het vaak zelf doet wel de moeite waard. en je bent in NO TIME klaar...


Mvrg,

Steven

dumbergje (0), 15 jaar geleden

Hallo auto-peter en vampireSK,
het is gelukt hoor, de zuiger met een waterpomptang naar rechts gedraaid en houtje tegen mijn knie (om tegelijkertijd te kunnen duwen) je moet wel een beetje creatief zijn inderdaad,gemakkelijk ging `t niet, heb nog een stijve rug. rechtsachter ging iets gemakkelijker dan linksachter (als je rechtshandig bent bedoel ik) Als ik het vaker zou moeten doen zou ik inderdaad zo`n setje gaan aanschaffen, hartelijk bedankt voor jullie hulp.
Als die met nieuwe remblokken toch nog iets aanloopt, is dat dan omdat de zuiger (keerring ??) vervuild is en daardoor niet goed terugloopt, ik hoefde dacht ik niet te ontluchten ?

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee,ontluchten hoeft niet.Wel natuurlijk vast gedeelte van remklauw(waar remblokken in zitten)met staalborstel en schuurpapier reinigen.Ook bij nieuwe blokken verf verwijderen om zonder spannen in de klauw te zitten(raakvlakken insmeren met keramische pasta tegen vastkomen en vuil).Suc6 Peter

Santa (0), 15 jaar geleden

Voor de hobbymatige sleutelaar zijn er van die terugstelsetjes op Marktplaats te koop voor rond de 80-100 euro.

dumbergje (0), 15 jaar geleden

Bedankt auto-peter en Santa voor jullie reactie,
klauw schoongemaakt en blokken ingesmeerd met kopervet (speciaal daarvoor bedoeld zeiden ze bij de winkel, dit zal een keramische pasta kunnen zijn ?) maar toch gaat het ronddraaien nog steeds behoorlijk zwaar, ook met het wiel erop, beetje schurend nog. Zou ik, maar dan moet ik dus opnieuw beginnen, de zuiger helemaal eruit kunnen wippen en apart kunnen schoonmaken, zit er een keerring in die schoongemaakt of vervangen kan worden, krijg ik de zuiger dan nog wel terug in het huis ?? wat een vragen hé, sorry.

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Zuiger niet demonteren.Zit op(inwendig) draadstangetje vast vanwege handremmekaniek.Kan wel kapot gaan door beschadiging v/d schroefdraad of blokkeren v/d zuiger.Ook handremkabel contr.op vastzitten+hendeltje aan de remklauw waar kabel aangehaakt zit(moet soepel bewegen).Suc 6 Peter

Santa (0), 15 jaar geleden

Kopervet is koper(goud)kleurig, keramische pasta is wit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.