Audi A3: schaven bij eerste versnelling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 5v

als ik in de eerste versnelling wegrijdt met slippende koppeling en beetje gas lijkt er iets te schaven links voor bij mijn wiel ofzo, iemand hier al ervaring mee.

en als ik de auto start en hij slaat aan gaat hij naar 900 toeren maar dan lijkkt het net of er iets vast zit hoor je zoion geluid of het losschiet

en ooit onder het rijden hoor ik een constant piepgeluid onder de motorkap niet erg hard en duurt ook maar ff kan dit de riem zijn

mario23

Geplaatst door mario23 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

matio kijk je remmen is na of ze goed vrij lopen.
of hoor je gewoon de koppeling die dit geluid veroorzaakt wat dat lijkt me veel eer het geval.

dat kan ik niet beoordelen misschien verstandig om het storingsgeheugen uittelaten lezen of iemand naar telaten luisateren.

dat piep geluid kan door een riem onstaan of door een spanrol van de distrubutie of van de rib-riem maar daar moet je naar zoeken als het geluid er is anders hoor je toch niks en vinden doe je dan meestal nog minder.

groetjes jan.

mario23 (0), 17 jaar geleden

mijn remmen lijken het niet te zijn want het is alleen als ik in de 1 aanrijdt met wat meer gas, nog net niet met spinnende banden, als ik heel rustig aanrijdt hoor je dat niet maar ik heb begrepen dat op deze auto een zelfregelende koppelingskabel zit kan dat het probleem zijn?

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

nee mario dat zit niet in je koppelingskabel dan ga je echt aan de koppeling zelf denken maar ik zou lekker laten zitten want ik begrijp als je gewoon rijdt dat je geen last hebt .
mocht het erger worden dan kan je nog eens de boel na zien en is het misschien duidelijker wat de oorzaak is.

groetjes jan.

mario23 (0), 17 jaar geleden

net hoorde ik het geluid ook toen ik achteruit reed van een parkeerplaats af, maar gaf bijna geen gas weet iemand wat dit kan zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.