Audi A3: Schokken bij lage toeren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Bij het rijden op een toerental van 1700-1800 toeren in de 5e versnelling schokt de auto af en toe. Gemiddeld zo'n 1x per 50km , dit komt voor tijdens mijn dagelijkse rit naar en van mijn werk op een 80km weg. Op de snelweg heb ik hier vooralsnog geen last van gehad.


Het onderstaande heb ik reeds laten doen maar heeft nog niet tot de uiteindelijke oplossing geleid.

Kabelboom vervangen
Brandstoffilter vervangen
EGR klep gereinigd

Er gaan verder geen lampjes branden maar ik vind dit toch niet heel erg prettig rijden.

Iemand bekend met dit probleem en is hier een oplossing voor?

MBosschers

Geplaatst door MBosschers (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

sorry maar heb je hem uitgelezen want om nu zomaar alles te gaan vervangen kost geld en als je geluk hebt vindt je het, maar meestal vervang je onnodig veel,

MBosschers (0), 10 jaar geleden

Jan , bedankt voor je reactie. In eerste instantie zijn op mijn verzoek de kabelboom en brandstoffilter vervangen. Dat heeft niet geholpen en vervolgens heeft de garage de auto uitgelezen en de EGR klep schoongemaakt die erg vuil bleek te zijn. Als er verder iets uit het uitlezen was gekomen dan neem ik aan dat de garage dit gemeld zou hebben. Ben dus bang voor de welbekende speld in de hooiberg....

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Automaat, DSG of gewone versnellingsbak ?
Second opinion laten plegen bij een audi specialist ?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij de Golf 5/Touran/Passat enz van ook dit bouwjaar en dus meestal dezelfde constructie gaat de bedrading in de kabelboom wel eens stuk, en dat gebeurd dan meestal in het deel wat voor de startmotor loopt (geribbelde hoes). Je kan voor de zekerheid de bedrading uit de hoes trekken/laten trekken en dan kijken of er draden open liggen, meestal de in elkaar getwiste draden liggen vaak open en tegen elkaar aan en soms dan ook geen storing opgeslagen.

MBosschers (0), 10 jaar geleden

Het is een handgeschakelde auto en de kabelboom heb ik al laten vervangen.

Bedankt in iedergeval voor jullie reacties David & Ricky.

MBosschers (0), 10 jaar geleden

Injectoren reiniger gebruikt bij twee tankbeurten en dat leek te helpen maar nu bij de eerste tankbeurt zonder reiniger weer licht geschok bij lage toeren , toeval..?

Het lichte inhouden/schokken komt voornamelijk voor bij het lage toeren rijden om vervolgens weer gas bij te geven. Lijkt erop dat een fractie van een seconde iets blijft hangen of een verkeerd signaal krijgt. Auto rijdt verder probleemloos maar baal van het feit dat ik niet weet wat het is.

martijn v o (0), 10 jaar geleden

EGR klep laten dichtzetten met een plaatje en laten uitprogrammeren.

De kabelboom van de verstuivers is vervangen begrijp ik, maar de kabel die Ricky bedoeld is een kabelboom buiten het blok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.