Audi A4 1998: slecht trekken

Bouwjaar: 1998

Beste,
Heb hier een Audi A4 1.9 Di die echt onnoemelijk slecht trekt, zou mss de welgekende lmm kunnen zijn, zou ik deze eens kunnen omwisselen met een lmm van een passat 1.9tdi van 2000? Of zou dit problemen kunnen geven?

Nu ik dacht dat dit gewoon een atmosferische diesel zou zijn viel me toch op dat hier blijkbaar toch een turbolader opsteekt! kan dit of ben ik nu helemaal aan het flippen?
Waarvoor dient trouwens het stangetje onderaan deze turbo waaraan een vacuumcilindertje blijkt te hangen?
zit precies wel onnoemelijk vast trouwens.

alvast bedankt

dotcom

Geplaatst door dotcom (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Erwin2914 (0), 19 jaar geleden

He dotcom, dit probleem heb ik ook (al een jaar): lach niet maar ik heb een 2.5 TDI 150 pk en trekt voor geen moer meer. De top ligt nu tussen de 160 en 170 km/u (moet 220 kunnen). Alleen hij rijdt toch nog redelijk. Verschillende keren uit laten lezen. Een andere LMM bracht weliswaar enige verbetering, maar ik ben bang dat het bij mij de dieselpomp is (duur geintje).
Mijn tip: uit laten lezen. Hopelijk is het bij jou niet de dieselpomp.... kassa.
succes
Erwin

pompverstuiver9171 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo dotcom,
Doet jouw auto altijd dezelfde probleem of doet hij het af en toe slecht trekken. Als de auto altijd slecht trekt zou het kunnen zijn LMM dit kan je wel omwisselen met die van een 2000 model. Als het af en toe doet zou ik zeggen magneetdrukklep van je turbo en erwin ik heb ook een 2.5 tdi en die van mij deed alleen inhouden eventjes bij de 3000 toeren. DE turbo heb ik vervangen en de probleem was weg. Ook een duur geintje.

dotcom (0), 19 jaar geleden

Hij heeft het continu, heb toch wat schrik om deze om te wisselen is trouwens een bosch en op die passat is dat een pierburg of zijn al deze lmm's in principe hetzelfde? Indien het niet erger word wou menne maat er zo wel mee blijven rijden tenzij het natuurlijk qwa kost nog meeviel.
alvast bedankt voor de reactie

barrichello (0), 19 jaar geleden

Beste dotcom, het stangetje onder op de turbo is denk ik het probleem. dit is een wastegate en die gaat open als er een overdruk is, als deze open blijft staan levert de turbo helemaal geen druk. met wat geluk kun je hem met wat kruipolie weer gangbaar krijgen. suc6 Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.