Audi A4: Hevig schokkende motor tijdens optrekken

Bouwjaar: 1995

Beste lezers,

Mijn Audi A4 (bj 1995, 1.8L) met G3 installatie schokt hevig tijdens het optrekken. Het valt me op dat wanneer ik in de 2de versnelling optrek de motor geen krimp geeft. Ook bij de overige versnellingen loopt het blok soepel door. Dit probleem doet zich alleen voor als de buitentemp. >15°C en enkel bij warme motor. Dus in de winterperiode geen problemen. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Al vast bedankt voor jullie reacties.

Groeten,

Jos

Jos5927

Geplaatst door Jos5927 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

temperatuursonde, deze gaan bij bosjes stuk bij vw/audi.

Jos5926 (0), 19 jaar geleden

Op welke plaats precies kan ik deze sonde vinden en is er een eenvoudige manier om deze te testen?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Goed testen valt niet mee, je kunt met VAG-COM of testkast dealer kijken of de computer een relefante temperatuurwaarde krijgt. Die dingen doen zo af en toe gewoon labiel hun werk. Kosten niet de hele wereld en zijn redelijk makkelijk zelf te vervangen. Hij zit op de kopse kant van de clinderkop, tussen de cilinderkop en het schutbord, is 4 polig (2 sondes in een huis, een voor het dashboard, en een voor de computer) en zit vast met een soort haarspeld. De inlaatbuis tussen de gasklep en het luchtfilterhuis moet er wel even uit. Even de dop van het expansievat zodat de druk weg is, motor koud uiteraard, dop er weer op, sonde er uit trekken en nieuwe er in steken. Gaat bijna geen water bij verloren. Neem wel voor de zekerheid een nieuwe O-ring, kost bijna niets maar levert audi er niet standaard bij........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.