Audi A4 1998: slechte warme start / minder vermogen

Bouwjaar: 1998

Als de bedrijfstemperatuur van mijn 2.5 tdi (6 cyl. - 150 pk)ongeveer 60 graden of hoger is, moet ik ongeveer 6 a 7 seconden doorstarten voordat deze aanslaat. Koude start is goed; slaat direct aan. Bij de Audi-dealer aan de "stekker": deze gaf geen problemen aan. 2 jaar geleden hetzelfde probleem: andere dieselpomp (gelukkig garantie, dus niet alle kosten zelf betaald). Lijkt me sterk dat de dieselpomp ALWEER defect is. Tevens heb ik het idee dat de moter minder vermogen heeft (gezien het optrekken). Heeft dit met elkaar te maken? Komt dit euvel vaker voor en wie kent het (mogelijke) probleem en heeft er een oplossing voor?

erwin2913

Geplaatst door erwin2913 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Ik zou het helaas weer zoeken bij de brandstofpomp

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eerst eens of de temperatuursonde een reproduceerbaar signaal doorgeeft aan de computer. Deze dingen gaan (helaas) nogal eens stuk. Ook de beruchte luchtmassameter kan dit probleem veroorzaken. Beide problemen hoeven geen storing in de computer te maken.

succes

Limano (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Erwin heb je al de oorzaak kunnen vinden?

Erwin2914 (0), 19 jaar geleden

De oorzaak ligt waarschijnlijk toch weer bij de dieselpomp. Ik heb gisteren (10 mei 2004) de auto weer aan de stekker gehad, maar nu bij een firma die de bosch-pompen onderhoudt/verkoopt enz. Ook hier konden ze niets vinden, ook de luchtmassameter was volgens hen niet defect... Ze zeiden dat er toch misschien een defect in de dieselpomp zit. Dat is flink balen, want dan wordt het een dure reparatie (pomp kost een klein kapitaaltje). Alternatief is gewoon door blijven rijden (maar met minder vermogen - is redelijk goed te merken - en slecht starten als die warm is............)
Op zich is het vermogen wel voldoende (origineel 150 pk, tenminste wat er nog van over is nu...) maar 't is niet meer wat het geweest is.
Of heeft iemand een ander alternatief?
vr.gr. Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.