Audi A4 1998: Weigering bij starten

Bouwjaar: 1998

Wie kan me helpen met het volgende probleem:Als ik de auto starten wil dan slaat hij meteen weer af je hoort startmotor even aanslaan slaat ook meteen weer af de sleutels zijn al opnieuw ingelezen met codes bij de dealer maar de storing zit er nog steeds in.
Ik moet het dan een paar keer vaker proberen en dan start de auto weer gewoon zoals het hoort.
De dealer heeft foutcode uigelezen maar niets kunnen vinden wel vermoeden ze dat het contactslot deze problemen kan veroorzaken.
Ik vind deze gok van plm 150 euro reparatie te groot vandaar ik vraag of iemand die mening ook deelt of dit probleem al eens eerder heeft gehad. Kmst 180.000
Ik ben van plan mijn auto te tunen met een powerbox of stekker maar er word me verteld dat dit schade aan de brandstofpomp kan geven en het niet zo geod voor de auto is klopt dit? alvast bedankt voor de medewerking

ppm helms

Geplaatst door ppm helms (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Riad (0), 20 jaar geleden

wat ik wel heb gehoord een tijdje geleden bij een audi a4 benzine die had dit soort probleem ook en toen bleek t de startblokkering te zijn , wie weet is dit ook t probleem bij jou, hoop dat je t vind

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

is de startblokkering, moet uit te lezen zijn. Het zou kunnen dat de storing in de cockpit uigelezen moet worden, niet in de motorcomputer. (dacht dat cockpit nummer 17 met diagnose apparaat is)

ppm helms (0), 20 jaar geleden

volgens de dealer zat het probleem in het contactslot deze is nu vervangen en is maar afwachten of het nu verholpen is alvast bedankt voor jullie snelle reactie.

Martin7486 (0), 19 jaar geleden

hallo ik had het zelfde probleem, uitlezen bij de dealer had geen effect. Eens wezen praten met een audimonteur die adviseerde op het contactslotplaatje te vervangen.(zit achter het contactslot)Kun je zelf vervangen en kost 30 euri.

harry4200 (0), 19 jaar geleden

Hoi, ik heb een A4 tdi. Ik had hetzelfde probleem. Bij mij was er een foutcode in het contactslot. Er zou een draadje vervangen moeten worden voor inderdaad 150 eurie. Als je handig bent kun je het zelf doen. Dit was bij mij de oplossing, alles werkt weer normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.