Audi A4: software update A4 8e jul 2002

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Kan iemand mij vertellen of er sinds de levering van mij A4 2.0i van Juli 2002 een nieuwere software (firmware) versie is van de computer?
Zo ja kan ik die dan bij mijn dealer onder garantie laten updaten?

Thx!

johnp

Geplaatst door johnp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

wat is het probleem.... johnp

paul,

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

bij geen probleem maar een advies; blijf overal vanaf..... Iets wat werkt moet je niet proberen te vernielen......

software flashen is en blijft een risico; zal niet de eerste en ook niet de laatste ecu zijn die hierbij definitief crasht.

En de dealer geeft hier bij een 2002 wagen geen garantie meer op, als ie crasht is het risico voor jouw. Dan lag het namelijk altijd aan de ecu en krijg je zo'n welles nietes situatie die je hooguit voor de rechtbank uitgevochten krijgt.

johnp (0), 17 jaar geleden

@audia4: Je hebt volkomen gelijk, maar ik heb er een ervaren chiptuner naar laten kijken die echt wel verstand van zaken heeft.
Deze zei ook dat de dealer soms bij een beurt de software update uitvoert als er problemen op te lossen zijn, en verder ook uit voorzorg, waar ik me wel iets bij kan voorstellen.

Als je dan toch instellingen wil gaan veranderen zoals de tuner dat wil gaan doen, kan je het beste met actuele versie(s) werken waarin vaak al problemen zijn opgelost en soms de functionaliteit vergroten.

Dus vandaar de vraag voor mijn type en bouwjaar.

Thx!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.