Audi A4: Soms inhouden bij optrekken onder 1800 toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AHL, Motorinhoud (cc): 1595, Vermogen (kw): 75

Bij optrekken in bv 3e versnelling, lagere toerental( 1400 toeren) wil de auto soms inhouden. Reeds vervangen : Bougie + kabel, luchtmassa meter. Gasklephuis gereinigd. Voor de rest loopt de motor goed, constante snelheid op de snelweg heeft ie nooit ingehouden. Bij volledige uitlezen geen enkel foutcode.

Geplaatst door

ereisner (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

[quote=ereisner]Bij optrekken in bv 3e versnelling, lagere toerental( 1400 toeren) wil de auto soms inhouden[/quote]

Waarschijnlijk is het met een andere bestuurder wel opgelost..... ;)
Probeer anders met de techniek om te gaan en je zult zien dat de motor normaal reageert.

Grt. Paul

P. Kelder 0
badge

6 jaar

Heeft maar één bestuurder, deze "vreemde" inhouden tijdens optrekken heeft de auto nooit gedaan. Is van de laatste 6 mnd aan het vertonen. Heb ook aantal dingen aan vervangen naar aanleiding van de hier gezochte problemen in problemencar. Heb een vermoeden , krukassensor? Het vreemde is hij zou onder nabij de oliefilter zitten. Ik zie wel een gat waar de sensor hoort te zitten maar deze zit hier niet in?Weet iemand waar de krukassensor nog meer kan zitten voor dit model A4 B5 AHL 1998. Alvast dank voor mee denken.

ereisner 0

6 jaar

Kort samengevat... Optrekken en of rijden met 1400 tpm in de 3e versnelling is eigenlijk niet normaal, moet je ook niet willen.
Dan verkrijg je dit soort problemen wat eigenlijk niet een probleem is en puur ontstaat door oneigenlijk gebruik....

M'n eigen Audi vertoont met dit rijgedrag dan exact dezelfde symptomen....
Uw auto heeft geen probleem maar u kunt er wel een probleem van maken.

Grt. Paul

P. Kelder 0
badge

6 jaar

Sorry Paul, ik was niet duidelijk geweest. Tijdens het rijden, ik schakel vaak al bij lage toerental naar hoge versnelling (Zuinig rijden). In zijn 3e bv bij 1000 a 1200 toeren, kan hij soms even "hikken" als ik rustig gas geef. Het valt mij op dat dat vaak gebeurt onder de 1600/1400 toeren bij lage koppel. Dit gebeurt niet altijd dat is het vervelende. Bedankt voor de reactie trouwens..

ereisner 0

6 jaar

Zie bijgaand een probleem ten gevolge van het " zuinig " rijden .
Ernstige klepvervuiling .

Bedankt voor de tip, ik laat deze ook maar reinigen. Een aanvulling 6 mnd geleden kwam er wel een foutmelding op de luchtmassameter vandaar is deze ook vervangen. Auto rijdt nu ook veel beter met nog enkel af en toe deze vervelende "hik" of inhouden.

ereisner 0

6 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.