Audi A6: soms niet willen starten van audi a6 door foutcode in display

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: V6

sinds enkele dagen wil onze audi (vaak) niet starten. in het midden van het display komt dan groots een afbeelding in het rood van motorolie (kannetje met druppeltje) die gaat knipperen en piepen. maandag wou de auto niet starten de 1e x, de 2e x wel. toen kwam de afbeelding heel even in beeld, voor je het wist was die weg. dinsdag de auto niet gebruikt. vanmorgen weer zelfde probleem, nu wou de auto helemaal niet starten, na 5x nog niet. nu kwam de afbeelding langer in beeld en bleef het alarm piepen. na tijd weer geprobeerd, toen starte de auto wel (wel moeizaam). wat kan er aan de hand zijn? motorolie peil is goed en schone olie, dus hier zou het niet aan kunnen liggen. geeft ook geen foutmeldingen aan de laptop/autocomputer. wie helpt ons?

schep

Geplaatst door schep (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Het feit dat je je oliedruklampje ziet is normaal als je langer dan normaal je motor moet starten, de computer denk dan dat je motor loopt (omdat het starten te lang duurt) en geeft dan automatisch oliedruklampje weer. Dat is normaal. Het probleem zit dus ergens anders en dat kan ik niet 123 zeggen (ook omdat je zegt geen foutcode's te hebben) maar wat wel eens voorkwam was een defecte inspuitpomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.