Audi A3: Spontaan lucht in koppeling??

Bouwjaar: 2005

Hallo mannen!

Ik wordt een beetje moe van m'n A3.....(1.8 20V '96)
Ik heb vooral problemen met m'n hydraulisch rem/koppeling circuit.
Als eerste vond ik m'n koppeling erg raar begon aan te grijpen en werd zwaar qua bediening. Deze heb ik laten vervangen.
Later begon het mij op te vallen dat m'n remdruk/kracht begon af te nemen en het koppelingspedaal ook raar begon te doen. (varieërend aangrijpingspunt)
Dit probleem trad vooral op na een lang stuk op de snelweg te hebben gereden en weer moeten stoppen en de koppeling en rem weer moeten bedienen. Je voelt dan gewoon dat het allemaal anders reageerd/aangrijpt.
Na hevig overleg met m'n garage hebben we besloten de hoofdremcilinder te vervangen. (koppeling cilinders werden allemaal goed bevonden) Toen ik 'm ophaalde dachten ze dat alles goed was en gaven ze 'm mee, maar ik had totaal geen remdruk!!! als een speer weer terug...en even stampij lopen maken, dit was levensgevaarlijk.
Volgens hun viel het allemaal wel mee, hadden 'm uitvoerig getest op de remmentestbank en een proefrit. Maar ik vermoed dat ie na een tijdje stilstand toch nog wat lucht ergens is losgekomen ABS pomp ofzo. (Systeem is helemaal leeg geweest, remklauw achter is er eraf geweest en vervangen omdat ie begon te lekken toen ze de hele nacht 2 BAR druk op het remsysteem hadden gezet om 'm "goed" te ontluchten....Volgens mij niet een echt lekkere methode, maar goed, weer 150 eurie lichter voor een nieuwe klauw)
Ze hebben 'm toen weer/beter ontlucht, maar eigenlijk nog niet naar mijn tevredenheid. De rem is gewoon niet direct hard en zo hoort het volgens mij gewoon niet te zijn. Hij is gewoon sponzig.
Maar nu komt het, rijd ik gister op de A15 ri. R'dam, moet afremmen voor een wegwerkzaamheden zone, trap de koppeling in om terug te schakelen, NO DRUK!!!! een heel ienie mienie klein beetje.... ff pompen en dan komt het weer terug.... snap er geen snars van, heeft iemand een idee?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Begin moedeloos te worden......

Daxje

Geplaatst door Daxje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het op druk houden van het remsysteem kan geen kwaad. Ik heb zelf een hydraulische handrem op mijn auto gemaakt en daar wordt de auto ook meerdere dagen mee geparkeerd. Wat ik vreemd vindt is dat het probleem bij de koppeling begint en er daarna problemen met de remmen ontstaan. Mij lijkt het waarschijnlijker dat een van de cilinders van de koppeling het begeven heeft en dat met de rem toeval is geweest of een fout tijdens het ontluchten.

Jos.

Daxje (0), 18 jaar geleden

Jos,
Bedankt voor je reactie, ik heb het denk ik al gevonden, koppeling cilinder achter het pedaal lijkt lek. Nu heb ik ook daadwerkelijk remvloeistof op de vloermat gevonden. Leek wel veel, maar in het remvloeistofres. zit nog genoeg.
Vanmiddag gaat ie naar de garage...kijken of ik er kom met 2cm pedaalslag...

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tip: als er al veel remvloeistof onder de mat is verdwenen is het raadzaam de mat los te halen, en alles te absorberen en schoonmaken. Deze troep heeft namelijk de neiging de lak op te lossen en kan zelfs een audi dan laten verrotten.

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Das een goeie Harry...

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.