Audi 80: Start niet meer

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E ABT

Betreft Audi 80 B4 met ABT 2.0E motor (Monotronic)
Auto heeft altijd goed gedaan en start vandaag opeeens niet meer.
Heeft nog wel heel even gelopen maar is nu niet meer te starten.
Ik heb een reserve bougie in alle 4 kabels aan massa gelegd en vonk is ok
Ik heb luchtfilter eraf genomen en tijdens starten enkele malen op gaspedaal gedrukt, echter er is geen benzinelucht te ruiken.
Als ik de responder van de conlog startonderbreker inschakel en contact aanzet, dan hoor ik in zijn geheel geen relais inschakelen en ook de benzinepomp reageert niet hoorbaar.
Wie kan mij verder helpen en heeft advies hoe verder mbt meten en opsporen vn probleem. Ook het uitlezen met OBD heb ik niets gevonden.
Graag zie ikjullie spoedige reactie tegemoet

(Ik zal morgen nog alle zekeringen controleren)

peter sr

Geplaatst door peter sr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

kijk even of je de startblokkering van het benzine gedeeelte vrijkomt. Als je geen spanning op de pomp krijgt zal misschien dat gedeelte van de startblokkering niet vrijkomen. Als dat wel is kun je vanaf daar gaan werken naar de pomp.

peter sr (0), 11 jaar geleden

Kun je svp ook aangeven HOE ik dat kan meten?
Als ik de responder inschakel en contact inschakel, dien ik dan al spanning te hebben op de aansluitpunten van pomp bijvoorbeeld (dus nog niet startslot doordraaien?

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

Ja, ik denk het wel. waar je moet meten weet ik ook zo niet. Ik neem aan dat je zo'n achteraf ingebouwd kastje hebt. draden volgen en naar de draad kleur kijken. Je kunt ook kijken of er iets op het internet te vinden is als je het type van het kasje in google plaatst.

peter sr (0), 11 jaar geleden

Help, mijn Audi 80 b4 start opeens vandaag niet meer.
Hierbij de huidige bevindingen en wat extra toelichting:
- Betreft goed onderhouden Audi 80 B4 1994 ABT motor, Monotronic, met Conlog startonderbreker (origineel door fabriek ingebouwd), km stand 179.000km
- Nooit startproblemen gehad
- Afgelopen zaterdag auto start niet. Als ik het sleutelje van de Cionlog in steek, gaat het rode lampje uit en als ik daarna met contactsleutel start wordt de startmotor normaal ingeschakeld en draait de motor rond zonder aan te slaan. Normaal gesproken bij starten hoor ik altijd even startlelais 213 (443951 staat erop)in zekeringskast inschakelen, maar in dit geval hoor bij het starten niets, ook de brandstofpomp hoor ik niet dat deze bediend wordt.
- OBD1 uitlezen geeft storingsmelding 00515 KWP 1281Hall-positiesensor nokkenas G40 static-geen signaal
- Alle zekeringen heb ik gecontroleerd, ok
- Bougiekabel losgemaakt en reserve bougie ingestoken alle 4 geven vonk
- afgelopen zondag nog e.e.a. gecontroleerd maar niets kunnen vinden
- Opnieuw gestart en opeens hoor ik weer relais 213 inschakelen en de brandstofpomp is weer vanouds hoorbaar en de motor slaat weer aan


- vraag 1: wat is de functie van relai 213?
- storing heb ik dus niet daadwerkelijk verholpen en wil graag weten wat verder te doen, want ongetwijfeld zal deze storing zich herhalen en daar zit ik niet op te wachten.
- Graag jullie advies wat te doen>

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Advies; startonderbreker uitbouwen,en als je een startonderbreker wil hebben een nieuwe inbouwen.
Wat je in ieder geval MOET doen is een noodstroom voorziening aanleggen wat betreft de voeding voor je benzinepomp,want dit is het probleem met je huidige startonderbreker,die loopt op zijn laatste poten(heeft geen schuld maar is wel erg vervelend als je weer komt te staan als je weg moet/wil)

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

Hulp / advies gevraagd:
Sinds een week heb ik het probleem dat als ik contact aanzet het brandstof relais niet wordt bediend en dat de brandstofpomp ook niet wordt ingeschakeld, normaal gesproken hoor ik die altijd even, motor kan ik wel starten maar loopt dus niet.
Heb al e.e.a. gecontroleerd maar niets kunnen vinden. Als ik het relais eruit neem, dan heb ik op 2 contactpunten spanning staan.
Wie weet hoe dat zo'n relais werkt en waar ik op moet meten zodra er een storing is om erachter te komen wat de oorzaak kan zijn.

[b] Geplaatst door Moderator, reactie is van Peter sr [/b]

kaleido 1 (960) PRO, 11 jaar geleden

Als je meet staat de auto dan op contact ? op contact 2 plussen , niet op contact 1 plus ?

peter sr (0), 11 jaar geleden

Het probleem is opgelost.

Ik heb de Conlog startonderbreker overbrugd (dus uitgeschakeld) en het probleem van niet starten is over.
Bedankt voor jullie medewerking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.