259 bezoekers online

Audi A4 1996: Start slecht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 74kw

Mijn audi A4 bouwjaar ’96 start soms slecht. Hiermee bedoel ik dat de motor afslaat na één a twee seconden bij de tweede of derde keer starten loopt de motor gewoon door zonder problemen. Het gebeurt ook wel eens dat de motor in een keer start. Dus zeer wisselvallig en het maakt niet uit of de motor warm of koud is. Onlangs heeft de auto een beurt gehad (nieuwe bougies olie en luchtfilter enz). Wie kan mij vertellen wat hier aan de hand is.

Willem2

Geplaatst door Willem2 , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

0

audia4, 13 jaar geleden

ffe uitlezen, waarschijnlijk een probleem met de uitleesspoel van het contactslot. het is de wegrijdbeveiliging die de motor na 2 seconden weer doet afslaan.

Wat voorkomt is dat het kabeltje van het contacslot naar de uitleesunit kapot is (zit bij dit type rechts van de stuurkolom, achter een paneeltje, zo'n beetje recht achter de ruitenwisserssteel, onder de tellerunit)

Kabeltje wil wel eens klem raken tussen delen van het stuurverstelmechanisme, is de kabel geheel in tact dan is de enige manier het contactslot met leespoel (= een onderdeel) te vervangen.
Als je een nieuwe besteld moet je het chassisnummer of het originele sleutellabeltje meenemen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.