Audi Audi TT: start soms niet, soms wel

Bouwjaar: 2000

Mijn onlangs aangeschafte Audi TT, vertoont sinds 1,5 week vreemde kuren. De auto start soms weer wel en soms weer niet. Patroon is als volgt:

Nadat ik eerder op de dag heb gereden en ik weer de auto wil gebruiken doet zich dus iets voor wat behoorlijk vervelend is.
- Draai 1x contactslot, alle dashboardlichtjes branden, kan de ramen en cabrio kap openen en dichtdoen. Na een aantal seconden, dimmen de lichtjes bij de teller zoals gebruikelijk, dus geen waarschuwingen of fouten.
- Bij de 2e draai doet de startmotor helemaal niks. Zelfs geen poging om te starten, blijft muisstil in de auto.

Als ik vervolgens de dag er na, de auto wil starten doet ie het ineens wel weer.

Een vriend van me, audi monteur, heeft alle relais gechecked zoals 53, maar die zijn verder goed, Behalve bij relais 87 kreeg ie geen spanning, terwijl hij bij de andere wel spanning kreeg. Ter vergelijking, bij een golf van 2001 (benzine) kreeg ie op 87 wel spanning. Relais 87 van golf in TT gedaan maar geen verbetering.
Dezelfde vriend, heeft de auto uitgelezen bij Audi, geen noemenswaardige storingen, enkel sporadische storingen die volgens hem verder niet van belang zijn.
Dezelfde vriend heeft ook het achterste gedeelte van de sleutelhuis (rond wit plastic geval) vervangen.
Zekeringen zijn ook gechecked en goed bevonden.

Overige info wat wellicht nuttig kan zijn:
- Als ik de binnenruimte alarm (cabrioalarm) wil aanschakelen, brandt het lichtje op de knop niet op! Kan het misschien zijn dat die binnenruimte alarmaf de startblokkering inschakeld?
- Ik heb het ook geprobeerd met de andere sleutel, maar dat werkt ook niet. Dat het aan de sleutel zou kunnen liggen, lijkt me daardoor uitgesloten.
- Het is een Audi af fabrieks alarm vergelijkbaar met klasse 2.
- Het is gewoon zwaar **** dat ik de auto niet kan vertrouwen, want als ie eenmaal niet start dan moet ik dus tot de volgende dag wachten totdat ie het wel doet (automatische reset van startblokkering?). Stel je eens voor dat ie in een parkeergarage niet wil starten, vet veel parkeer geld.

Auto informatie:
Audi TT Roadster
165 KW, 225 PK (gechipped naar 250 pk)
achteraf inbouw Xenon lampen
bj. 2000

Karagoz

Geplaatst door Karagoz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Karagoz (0), 18 jaar geleden

Nou iedereen heel erg bedankt voor de bruikbare reacties, NOOOTTT. Ben gisteravond na een stukje rijden, gaan spelen met de koppeling en contactsleutel en warempel hij deed het weer en de cabrio-alarm is weer inschakelbaar. Waarschijnlijk kan de startonderbreker opgeheven door een bepaalde combinatie van koppeling ingedrukt en loslaten EN contactsleutel lang omgedraaid houden.

Karagoz (0), 18 jaar geleden

Draadbreuk naar de startmotor bleek de echte oorzaak te zijn. Inmiddels gefixed door de wegenwacht en hij doet het weer perfecto mundo.

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

Toch goed werk geleverd door de wegenwacht toch!!!

Karagoz (0), 18 jaar geleden

Jazeker, het heeft me wel wat meer geld gekost omdat ik pas lid ben geworden toen ik pech had maar dat is mijn eigen schuld. Verder petje af voor de ANWB Wegenwacht. Toppie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.