Audi A4: starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo

Hallo, ik heb een vraagje m,n audi starte van de ene op de andere dag niet meer. hoor alleen een tik . de auto heeft genoeg stroom dus ik vermoet dat de startmotor kapot is.
mijn vraag kan het ook wat anders zijn?

bvd Alex

alex7415

Geplaatst door alex7415 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan ook wat anders zijn maar een startmotor klinkt erg aannemelijk. je zou een slechte massa verbinding tussen motorblok en carrosserie uit kunnen sluiten door een startkabel tussen de min pool en motorblok te zetten. Mocht je makkelijk bij de startmotor komen, geef hem is een tik met een hamer, start hij dan wel is 100% zeker startmotor stuk.

Highway (115) PRO, 13 jaar geleden

Accu? laats had ik een mini voldoende stroom starte ook met grote regelmaat maar soms ook helemaal niet accu getest en defect.
Accu vervangen en probleem opgelost. Begin dus met een goede accu test vontroleer de klemmen aan de polen.

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze auto start helemaal niet meer, je zou kunnen proberen met overstarten maar als de accu zodanig slecht is dat de startmotor alleen nog tikt zal je ook spanningsval terug moeten zien op je instrumenten paneel met alle lampjes die flauw worden of uitgaan tijdens starten.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Gewoon spanning meten over de startmotor en startrelais terwijl iemand anders start,dus plus meter op dikke plus startmotor en min meter op motorblok,dan plus meter op plus van startrelais en min meter op motorblok.Het moet beide 12 Volt zijn,als dat zo is dan startmotor defect.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het probleem kan ook in de geschakelde + zitten, het kleine kabeltje op de startmotor, hier moet je belast ook 12 Volt op meten, meet je maar een paar volt, dan kan het ook in de kabel zitten of het contactblokje..

Ik denk eerder een slechte startmotor omdat je wel telkens een tik hoort, zou eerst even zeker zijn dat de bedrading in orde is, dan kun je wat uitsluiten en vervang je niet iets voor niks.

Gr Stefan

alex7415 (0), 13 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de tips, het bleek toch echt de accu te zijn wat ik zelf niet had verwacht. bedankt iedereen gr alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.