Audi A3 2012: Stationair onregelmatig/ compressieverlies

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Mijn Audi loopt zowel koud als warm onregelmatig stationair. Bij uitlezen geeft cilinder 1 een storing. De bobines zijn vervangen en ook de injector is vervangen. Bij een compressietest geeft de cilinder 2 bar minder compressie dan de andere cilinders. De motor is inwendig gereinigd waarbij wel de nodige vervuiling is losgekomen maar loopt nog steeds onregelmatig. Zou dit ook gerelateerd kunnen zijn aan het bekende probleem van de zuigerveren/olieschraapveren van dit type motor? Het olieverbruik valt heel erg mee. Tussen de beurten door hoef ik eigenlijk niets bij te vullen. De auto heeft nu 118.000km gelopen. Wie heeft er nog ideeen?

edwinzp

Geplaatst door edwinzp , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Zuiger en cilinder wand beschadigd is ook een optie , kijk eens met een endoscoop in de cilinder of er strepen zijn te zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.