Audi A6: Stofhoes cardan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9tdi

Om de stofhoes van de homokenetische koppeling aan de wielzijde van het rechtervoorwiel te vervangen moet u de aandrijfas uitbouwen. Kan dit gebeuren zonder het losmaken van de rotulen van de ophanging of hoe moet dity gebeuren?

drareg

Geplaatst door drareg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jimmy5439 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zonder een rotul los te doen is niet mogelijk, je moet de achterste (1staat meer naar voor de ander meer naar achterzijde van de wagen)van de twee rotullen onderaan los doen.
vervolgens de centrale bout los doen.Het wiel wegdraaien van de kant waar je bezig bent
(in dit geval naar links) nu vraag je best iemand om het geheel wat weg te trekken en je kan de koppeling eruit trekken.
Nog een tip: draai de centrale bout nu terug in de kop,de kop goed recht houden t.o.v. de as, als de bout tegen de as zit(dit voel je met de hand goed)met een sleutel verder door draaien en de kop komt van de as los.
Nu kan je de hoes zeer makkelijk en proper vervangen.

PS: let goed op hoe je de hoes van de as neemt, er zitten namelijk 2 ringen rond de as deze moeten zeker op dezelfde manier terug geplaatst worden.

drareg (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de informatie. De linker zijde had ik reeds vervangen en dat ging zeer gemakkelijk nu ga ik terug aan de slag om de rechterzijde.

jimmy5439 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de linkerkant al goed ging zal de rechter eens zo goed gaan, deze is makkelijker
(meer beweging met de as)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.