Audi A6: stofhoes vervangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

heeft iemand 1 werktekening voor vervangen stofhoes audi a6 1.9 automaat ? Dank

Hooghe jozef

Geplaatst door Hooghe jozef (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Roger10 (0), 13 jaar geleden

stofhoes van???????????????????????????

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

aandrijfas , bij ons "cardan as" , sorry voor het niet vermelden

Roger10 (0), 13 jaar geleden

Een werktekening heb ik niet ,maar als je beetje technische kennis en bijhorend gereedschap hebt is dit een eenvoudig werkje

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Jozef heb dit zelf vele malen gedaan. Er zijn zoveel zaken waar je mee in de fout kan gaan . Ik raad je aan om het te laten doen. De fuseekogels lossen !!!De centrale bout zit loeivast en moet dan ook na montage weer. Je hebt een bout met centerpunt nodig om de aandrijfkoppeling te lossen . Bij montage van de aandrijfkoppeling moet je er op letten dat de borgring in zijn geheel naar binnen springt . Ja logisch ,maar je moet vanalles tegelijk doen en dan neemt de hamer de overhand. Door al dat vet zie niet goed wat je doet. Ik zie lezers al lachen maar we komen allemaal aan de beurt. Je hebt er alle tientallen gedaan dus knallen !!!!! Als laatste ,heb je een brug ter beschikking of moet het aan de kant van de weg ???Succes.

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

ik heb geen brug ,wel een smeerput ter beschikking . Ik heb al veel stofhoezen vervangen van volkswagen , toyota , peugeot, mitusubishi, maar nog nooit van audi , ik heb deze morgen eens naar die auto gekeken en ik zag dat het plus minus dezelfde constructie is van VW , dus ook 6 inbusbouten lossen aan de versnellingsbak zijde , de centrale bout wielzijde en wellicht ook fuseekogel lossen om een beetje ruimte te maken en da as eruit nemen , ik denk dat ik tot daar wel juist zit , maar dan om de kop van de as eraf te nemen , daar zou ik nog wel wat goede raad kunnen gebruiken . dank

benchris (0), 13 jaar geleden

er zijn universele stofhoezen verkrijgbaar bij automaterialenzaak, deze zijn heel rekbaar zodat de as niet gedemonteerd hoeft te worden.Wel heb je een koker nodig om de hoes over de homokineet te krijgen. Succes.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Die hoezen krijg je daar echt niet over heen, eg nie. !

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

dat weet ik wel die "rekhoezen" zijn maar zo en zo , ik zou dus originele hoezen willen monteren , hoe krijg ik die kop eraf ? af duwen , af kloppen , of zit er daar ergens een circlips ?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Jozef ...............lees je de stukjes wel. Die clip springt door de kracht die je er op zet naar binnen. Maar bij montage moet je alle zeilen bij zetten om ze eventueel met hulp er HEEL in te krijgen.

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een beetje hamervet gebruiken zeggen ze bij ons!

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat een drukte om een hoes, as heb je er in een kwartier uit en dan draai je met de centrale bout de homokineet er af.
Al met al een kleine 45 minuten werk.


Gr John

johannes twee (0), 13 jaar geleden

Ja man die fusseekogel hoef je niet los te zetten je kunt ook de 2 bouten van de draag arm aan de chassis volledig losdraaien om de aandrijf koppeling te lossen uit de geleiding aan het wielzijde na eerst natuurlijk de centrale bout met de juiste stevige inbussleutel met verleng stuk buis (1m lang) los te draaien met een gemonteerd wiel met centrale opening gesteund op de bodem zo doe ik het altijd,en die homokineet koppeling met een kopere dikke as en zware hamer op de binnenring los tikken van de cardan as die geklemd is in een stevige bankvijs zal dat lukken ,trouwens het beste is altijd een orginele stofhoes terug te plaatsen.
Jo

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

opgelost , nieuwe stofhoes gestoken , geen probleem ,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.