Audi A4-Avant: Storing remmen Audi A4 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AVF

Sinds 2 weken geeft de auto een melding van de remmen (lampje handrem flikkert en rood uitroepteken) bij een bocht naar rechts. Dit is begonnen met af en toe, zoals bij de inrit van een autosnelweg, maar dit gebeurt nu ook al als ik thuis binnen rij.

Bij het uitlezen van de wagen krijg ik geen enkele storing, ABS-sensoren zijn er al eens uit gehaald en proper gemaakt maar hier is niet echt iets aan te zien. Het komt niet speciaal voor bij vochtig weer oid, maar wel enkel als de auto nog niet helemaal warm is gereden. Na een rit van ca. 10km komt deze melding niet meer voor.

Wanneer de melding verschijnt werkt de ABS nog steeds, voor de rest is er tijdens het rijden niets te merken. De computer in de waterkast (bij de ruitenwissers) is droog, want ik heb hier en daar al eens gehoord dat hier condenswater in kan komen.

MR

Geplaatst door MR (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarschijnlijk is je remvloeistofniveau te laag.
Controleer je remsysteem op lekkage.

MR (0) PRO, 13 jaar geleden

Remvloeistofniveau is in orde. Ik heb ondertussen de remblokken voor en achter vervangen, waren zo goed als op. Er zijn geen lekkages te zien, maar sinds het vervangen van de blokken is de melding niet meer terug gekomen.

Ik laat het horen of het is opgelost

MR (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit was inderdaad het probleem. Bij het nemen van een bocht kwam de vloeistof net onder peil en kreeg ik een foutmelding. Ik moet wel zeggen dat de auto deze melding snel geeft, het niveau stond net in het midden tussen min en max.

Bedankt!

volkswagen1802 (0) PRO, 13 jaar geleden

Mooi dat dit probleem is opgelost!

Bedankt voor je feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.