Audi 80: stotteren

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo mensen

ik heb een raar probleem als ik rustig op trek dan hikt/stottert de auto steeds echt stooten gewoon hij drukt tegen bij weinig gas geven.
als ik meteen bij de stoplichten plankgas weg trek heb ik niks geen last. de koppaking lijkt mij wel goed. koelwater is mooi schoon en verbruikt geen koelwater. onder het rijden staat wel altijd de temp meter rond de 50 60 graden en als die even stationair loopt gaat die naar iets boven de 90 graden en gaat de blower ook wel aan en als ik dan ga rijden merk ik dat die niet meer zo erg stottert hij doet het vooral bij koud weg rijden en soms echt hard tegen stooten dat de hele auto een harde tegen duw krijgt wat zal dit kunnen zijn.
het is een audi 80 uit 1991 met net 216000 op de klok de motor loopt verder perfect start smorchens ook perfect op 4 pooten vlottert niet ontsteking is ook goed

alvast bedankt :)

mvg henk.

henkkkk

Geplaatst door henkkkk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem 1 is de koelwater temperatuur - die blijft te laag. Symptomen zijn die van een defecte (open staande) thermostaat.

Probleem 2 kan wat meer zijn. Bij 90 graden is het dus beter, maar nog steeds stotteren.
Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Bekijk ook de diverse pakkingen - zoals tussen inlaatspruitstuk en kop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.