Audi 100 1991: Stotteren bij koud motor

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AAR, Motorinhoud (cc): 2300

Hallo daar,ik had een vraag over mijn oldtimer audi 100 bj 1991 2300E als die koud is stottert die tussen 1000 en 2000 toeren als die één maal een beetje temperatuur heeft werkt die zonder probleem, ik heb die wagen gekocht vier maanden geleden die stond 12 jaar geparkeerd in een garage waarvan de eigenaar overleden was,na aankoop heb ik een volledige onderhoud gedaan zoals olie+Filter,luchtfilter,benzienfilter,koelvloeistof,bougies+kabels rotor en kap,distributie riem+waterpomp,olie versnellingsbak,stuurhuis olie,injectoren met de behuizing,deze allemaal heb ik gedaan omdat de wagen zo lang stil stond en dat ik niet veel info over de onderhoud geschiedenis had,het enige is nu het probleem met het stotteren bij koud motor graag had ik wat hulp hier bij.

ayo

Geplaatst door ayo , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Injectie systeem wel helemaal gereinigd , benzinetank gereinigd en schone benzine er in ?

ayo, 5 maanden geleden

Ik heb de tank niet gereinigd,maar heb wel tot nu toe al vier keer getankt en heb er ook injectie cleaner ingegoten en de brandstof filter heb ik ook vervangen.

poloR6, 5 maanden geleden

Injectoren na laten kijken hebt het ook wel eens.

ayo, 5 maanden geleden

De injectoren zijn nieuwe nog geen week oud.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Er kan van alles ontstaan met 12 jaar stilstaan , ook in de leidingen staat benzine van 12 jaar oud, er zit dan vervuiling , dit komt los , een klein vuiltje is voldoende , heb je een stroboscoop , zet deze dan eens om elke bougiekabel en kijk of de lamp regelmatig knippert , de kabel die een onregelmatig signaal geeft kan het stotteren veroorzaken slechte vonk.

ayo, 5 maanden geleden

Ja maar ik denk als er iets in de leidingen was dat die het probleem altijd zal doen hier is probleem alleen als die koud is na vijf minuten is alles normaal en de kabels zijn ook nieuw.

poloR6, 5 maanden geleden

Brandstof drukregelaar evt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.