Audi A3 TDI, 66KW: Stuur maakt klikkend geluid nadat cruise control is ingebouw

Bouwjaar: 2000

Nadat ik mijn cruise control heb ingebouwd maakt mijn stuur klikkende geluiden als ik draai met mijn stuur, net alsof er iets ergens raakt binnen het stuur. En nu brandt ook het airbag lampje en ook mijn toeter doet het niet meer. Ik heb een T stuur. Het is een A3 TDI van 2000. Weet iemand misschien wat dat geklik kan zijn?? Trouwens mijn cruise control doet het nog niet, moet uitgelezen worden denk ik. Alvast bedankt voor de hulp.

mirved

Geplaatst door mirved (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Gunter3882 (0), 19 jaar geleden

sleepring stuk! je moet er voor zorgen als je je stuur demonteert dat je deze niet verdraait. dit is waarschijnlijk gebeurt en de sleepring is gebroken. Vergang is de enige optie.

mirved (0), 19 jaar geleden

Sleepring? Hoezo kan deze stuk zijn? En hoe weet je dat zo zeker? Ik heb de stuur er nu uitliggen en ik zie niets geks of raars en wat op afgebroken stukken lijkt. Als je bedoelt wat ik bedoel, wat zou zoiets dan kosten en hoe zie ik dat die gebroken is dan? Alvast bedankt voor de hulp

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

NEE dat komt door je bedieningsoorgaan aan het stuur deze moet je afstellen hij staat te ver naar achteren waardoor hij net tegen de terugstelnokje komt van het stuur.

haal de bovenste kap los pak een imbus sleutel draai je net geplaatste cruise hendel los en trek naar je toe +/_ 1 cm
daarna probleem over.
succes max.

mirved (0), 19 jaar geleden

Hee,

Bedankt voor de gouden tip, hij maakt geen geluid meer!!! Maar helaas kan ik het airbag lampje niet wissen, hij blijft maar terugkomen. Hij geeft iets aan van sensor te hoog of zoiets!! foutcode is 00588. En mijn toeter doet het ook nog steeds niet, die moet ik zeker ook uitlezen zoals de cruise control met een inlogcode heb ik het idee. Weet iemand welke code dit is? Trouwens mijn cruise control doet het perfect.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

weerstand te hoog komt omdat de airbag is los geweest.
moet je uitwissen met de testkast.
inlogcode cruise controle 11473.
komen de stekkers wel overeen?
en zitten ze wel goed vast?
succes max.

mirved (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie. Weerstand te hoog ja, dat was het. Ik heb het tig keer gewist maar de foutcode komt steeds terug en het airbag lampje gaat dan ook branden. Cruise control is al uitgelezen met de code 11463 en hij doet het perfect. Ik heb alles netjes terug gepropt, dus moet mijn toeter het toch wel doen?? Of moet ik dat ook uitlezen? Alvast bedankt.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

ja dat bedoel ik ook als inlogcode 11463.
je claxon werkt ook via de wikkelveer.
claxon kan je niet uitlezen.
wel de airbag en de wikkelveer.
jij hebt het stuur vervangen door een ander exemplaar?
en vanaf dat moment is het probleem?

ga dan twee stappen terug plaats het oude stuur terug en kijk dan of de foutcode terug komt.
zo niet dan kan het aan de airbag liggen van het (nieuwe stuur).
is de wikkelveer ook anders van het (nieuwe stuur)?

succes max.

mirved (0), 19 jaar geleden

het is nog steeds dezelfde stuur die ik erop heb gedaan, dus alleen cruise control ingebouwd en daarna alles netjes terug gebouwd. Kan ik de wikkelveer ook uitlezen als ik je reactie goed begrijp??

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

als de fout in de airbag blijft terugkomen is waarschijnlijk je wikkelveer intern gebroken. Dat zal dus een nieuwe wikkelveer worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.