Audi 80 1994: Stuurslot

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ABT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Mijn Audi 80 B4, 2.0, 90 pk, bj 1993 staat in Belgie op stuurslot. Kan de audi op contact zetten met het sleuteltje en starten, alles werkt dan normaal maar de audi kun je niet van stuurslot afkrijgen. Wie kent dit probleem, wat kan het zijn (elektrisch of mechanisch) en is dit eenvoudig zelf op te lossen

peter sr

Geplaatst door peter sr , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Waarschijnlijk mechanisch afgebroken , stuurkappen verwijderen en complete stuurslot verwijderen , zitten afbreekboutjes in , deze kun je met een klein beiteltje los tikken en dan er uit draaien.

peter sr, 6 maanden geleden

Ik heb het probleem opgelost door in Belgie het stuurslot los te maken van de stuurkolom (zit met een torxboutje TT30 vast). Met het losgekoppelde stuurslot en met aangesloten stekker van contactslot heb ik met contactsleutel de 80 gestart en ben naar huis gereden. Thuis heb ik het stuurslot gedemonteerd en vervangen. Ook de witte start contactschakelaar heb ik vervangen. Alles werkt nu weer perfect. Het stuurslot heb ik door midden gezaagd om te kijken wat het probleem veroorzaakt heeft. De verbinding tussen het asje en de schuif was uitgebroken.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Mooi zaten we dus goed , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.