337 bezoekers online

Audi A5 CABRIOLET: Stuurwielsensor in basic setting na uitlijnen?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: benzine, Transmissie: automatisch, Motorcode: CNC, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 165

Mijn A5 cabrio heb ik voorzien van een schroefset. Na de montage heb ik hem bij twee uitlijn-specialisten gebracht. De eerste kon hem niet goed uitlijnen, stuur stond scheef en de wagen trok een bepaalde kant op. De tweede kon hem eindelijk goed uitlijnen, de waarden van de wielvlucht etc stonden goed, alleen het stuur stond scheef maar de auto reed wel rechtdoor.

Ik heb recent het stuur gedemonteerd en zag dat het stuur netjes recht op de stuuras gemonteerd zat. Ik dacht ik zet het stuur een tandje naar rechts zodat het stuur netjes recht kwam te staan, maar na de eerste meters rijden zag ik dat het stuur te ver naar rechts stond. Dus weer het stuur gedemonteerd en een tandje naar links op de originele plek gezet. Maar dit alles mocht niet baten want uiteraard was het te verwachten dat het stuur naar teveel naar links stond.

Dien ik met VAGCOM de stuurwielsensor te calibreren? Of moeten er andere zaken gedaan worden? Of moet ik bij de dealer langs om een en ander te laten doen die zij alleen maar kunnen?

Ronny007

Geplaatst door Ronny007 , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

0

Thom1990, 3 jaar geleden

nee dit kan iedereen weer op 0 waarden zetten mits je een redelijke tester heb niet een van 20 euro bij ali.

je mag langskomen bij mij ik wil hem wel inleren voor je

0

arjenhofstra, 3 jaar geleden

Als je stuur te ver naar links staat dan is normaal gesproken de auto uitgelijnd terwijl stuurwiel niet in de midden stond.
Je kan de stuurhoeksensor daar wel op instellen, maar het stuur blijft scheef staan.

Is de wagenhoogte links en rechts wel gelijk?

0

Ronny007, 3 jaar geleden

[quote=arjenhofstra]Als je stuur te ver naar links staat dan is normaal gesproken de auto uitgelijnd terwijl stuurwiel niet in de midden stond.
Je kan de stuurhoeksensor daar wel op instellen, maar het stuur blijft scheef staan.

Is de wagenhoogte links en rechts wel gelijk?[/quote]

Wagenhoogte links en rechts zijn gelijk met dien verstande dat de auto rechtsachter een kleine 0.3mm afwijkt t.o.v. linksachter, maar dit zou niet kwalijk zijn heb ik mij laten vertellen.

0

Ronny007, 2 jaar geleden

Eea is niet opgelost.
De auto heeft enige tijd schade gehad, door een aanrijding vanaf rechtsachter... ik weet niet of het daarmee te maken heeft, maar het zou zo maar eens kunnen.
De auto is overigens nu wel iets beter uitgelijnd door de Audi dealer zelf, maar ik zie nog steeds een kleine afwijking. Ik heb het euvel geaccepteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A5 CABRIOLET of stel zelf een nieuwe vraag.