Audi A3: Terug vallen toeren bij warme motor

Bouwjaar: 1997

Bij warme motor: op moment van weg rijden bij het oplaten van de koppeling valt de motor bijna uit op dat moment moet ik veel gas geven. het probleem is ook zo tijdes stationair lopen van de auto, als ik dan gaspedaal zachtjes indruk dan valt het eerst in toren terug en dan gaat hij weer naar boven. tijdens uitlezen ga er een storing dat labdazonde kapot was, deze is inmiddels al vervangen. iemand enig idee?? p.s. er zit waarschijnlijk wel een gat in uitlaat spruitstuk, kan het hiermee te maken hebben ?

mvantuyl

Geplaatst door mvantuyl (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Gat in het uitlaatspruitstuk kan dit veroorzaken. Er kan zuurstof bij de Lambdasonde komen die dan onterecht een arm mengsel aangeeft. Daardoor verrijkt de computer het mengsel en komt het te rijk te staan, met inhouden, stotteren en een hoog verbruik als gevolg. Eerst uitlaatspruitstuk repareren/vervangen, dan weer verder testen.

mvantuyl (0), 18 jaar geleden

bedankt voor het antwoord. ik zal spruitstuk laten vervangen en dan verder kijken mocht het probleem blijven bestaan

mvantuyl (0), 18 jaar geleden

spruitstuk is vervangen maar probleem is nog niet opgelost, het lijkt wel of het erger geworden is. soms bij het gasgeven gaat de motor/toerentellen dan omhoog en omlaag en dat een paar keer, op het moment van omlaag gaan valt de motor bijna uit. heeft iemand anders nog andere suggesties ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.